Procena štete od nevremena u Užicu u toku, najviše stradali putevi i...

Procena štete od nevremena u Užicu u toku, najviše stradali putevi i zasadi maline

Komisiji za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda u Užicu prijavljena su oštećenja na objektima, putnoj infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu. U Gradskom veću kažu da nastala šteta ne zahteva uvođenje vanredne situacije

0

Procena štete od nevremena koje je prethodne sedmice zadesilo Užice je u toku. Katarina Ostojić, član Gradskog veća zadužena za vanredne situacije, kaže da je Komisiji za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda prijavljeno oštećenje na 11 stambenih i 13 poslovnih objekata, kao i da su oštećene krovne konstrukcije Doma zdravlja, Hale sportova i Bolnice.

Bujica dizala asfalt, stradalo 8.000 hektara poljoprivredne povrišine

– Šteta pričinjena na infrastrukturi zabeležena je u nekoliko gradskih ulica, konkretno u Vidovdanskoj i Bosanskoj ulici gde je bujica podigla asfalt. Takođe, u jednoj ulici je došlo do oštećenja potpornog zida. Pričinjena je šteta na 25 kilometara nekategorizovanih lokalnih puteva i 2.500 metara kvadratnih putne infrastrukture u samom gradu. Šteta je nastala i na 8.000 hektara poljoprivredne povrišine, a najviše je zahvaćen rod maline. Grad Užice nije proglasio vanrednu situaciju jer šteta nije toliko velika, kaže Katarina Ostojić.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR