[rstr_selector]

Proglašeni pobednici literarnog konkursa 55. Disovog proleća

Na Konkursu za literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola Moravičkog okruga, koji je raspisan povodom 55. Disovih svečanosti, stigla su 264 rada iz 25 osnovnih škola, kao i 121 poetski i prozni rad iz osam srednjih škola Moravičkog okruga.

Rezultati konkursa za osnovce

Žiri nastavnika srpskog jezika koji su činili Olivera Labudović (OŠ „Filip Filipović”, Čačak), Ruža Purić (OŠ „Sveti Sava” Gornji Milanovac) i Dragiša Nešković (OŠ „Đeneral Marko Đ. Katanić”, Bresnica), doneo je odluku da prvu nagradu za poeziju, za mlađi uzrast, ponese Ilija Sretenović, učenik četvrtog razreda OŠ „Akademik Milenko Šušić” iz Rtiju, za pesmu „Prva ljubav”. Prvu nagradu u kategoriji mlađih uzrasta za prozni rad pod nazivom „Ne biste mi verovali”, odnela je Maša Peruničić, učenica četvrtog razreda OŠ „Filip Filipović” iz Čačka.

Za stariji uzrast u oblasti poezije prvu nagradu osvojio je Uroš Tišma, učenik petog razreda OŠ „Dr Dragiša Mišović”, za pesmu „Kada reči zabole”. Za prozni rad „Kada se sretnu put i hrast” prvu nagradu u kategoriji starijeg uzrasta ponela je Staša Popović, učenica osmog razreda OŠ „Sveti Sava” iz Gornjeg Milanovca.

Žiri je jednoglasnom odlukom pohvalio prvo učešće na konkursu sa većim brojem kvalitetnih radova OŠ „Mićo Matović” iz Močioca, kao i OŠ „Sreten Lazarević” iz Prilika za 45 poetskih i proznih radova.

Rezultati konkursa za srednjoškolce

Žiri u čijem sastavu su bili Biljana Ajdačić (Gimnazija, Ivanjica), Neda Punoševac (Srednja škola „Dragačevo”, Guča) i Sanja Perovanović (Medicinska škola, Čačak) odlučio je da prvu nagradu za poeziju dodeli Neveni Radosavljević, učenici četvrtog razreda Gimnazije „Takovski ustanak” iz Gornjeg Milanovca, za pesmu „Ko da odoli jurišu svojih misli”.

Za veći broj kvalitetnih poetskih radova žiri je pohvalio Teodoru Danilović, učenicu prvog razreda Gimnazije iz Ivanjice. U oblasti proze prvu nagradu dobio je Đorđe Novković, učenik drugog razreda čačanske Gimnazije, za rad „In God We Trust”. Žiri je jednoglasno pohvalio Gimnaziju iz Čačka za najveći broj kvalitetnih radova prispelih na konkurs.

Autorima najboljih radova biće uručene nagrade 24. maja u 12 sati na tradicionalnim lirskim susretima u OŠ „Vladislav Petković Dis” u pesnikovom rodnom Zablaću.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *