Претрага
[rstr_selector]

Prokrčen planinski put do vrha Sarica na Jelici

Meštani mesne zajednice Brezovica su uz pomoć lokalne samouprave i preduzeća „Srbijašume”, prokrčili planinski put u dužini od oko 4 kilometra koji vodi od samog ulaska u selo do vrha Sarica na Jelici i dalje ka Kaoni.

Prošlogodišnji slučaj požara razlog krčenja puta

Goran Bojović, predsednik Saveta mesne zajednice Brezovica, kaže da je glavni razlog zbog koga su meštani tražili da se uredi ovaj put, požar koji se dogodio prošle godine na Jelici kada je vatrogasnim vozilima bio otežan prilaz mestu požara.

– Prošle godine je na Jelici došlo do požara koji je ugašen zahvaljujući meštanima. Put do mesta požara je bio neprohodan što je otežalo prilazak vatrogascima. Brzo smo reagovali i srećom ugasili veću površinu pod požarom pre nego što su vatrogasci uspeli da nam priđu. Kako se ovakav slučaj ne bi ponovio, dogovorili smo se sa Skupštinom opštine i preduzećem „Srbijašume” da nam pomognu da taj put prokrčimo. Obezbeđena nam je mehanizacija, tako da je uz pomoć buldožera prokrčen put koji vodi od ulaska u Brezovicu do vrha Sarica na Jelici, na 856 metara nadmorske visinine, pa dalje ka Kaoni. Preduzeće „Srbijašume” je o svom trošku saniralo ovaj put, oni su obezbedili gorivo i izvršili sve radove, kaže Bojović.

Put za sada prohodan samo za terenska vozila

Prema njegovim rečima, ovaj put je za sada prohodan samo za terenska vozila, a nakon što se izvrši nasipanje, tuda će moći da prolaze i putnička vozila.

– Ceo venac Jelice sada je osposobljen tako da njime može da se prođe peške i terenskim vozilima, a kada budemo nasuli put tuda će moći da se prođe i automobilima. Pejzaž sa ove planine je prelep, odatle se može videti cela moravska dolina, Dragačevo, Knićko jezero, što znači da je optička vidljivost zaista velika. Ko god želi može da prođe ovim putem i da se uveri u to što govorim, kaže naš sagovornik.

 

Поделите вести

Један одговор

  1. Свака вам част брезовичани.А овде наjвеће похвале заслужује вредни и паметни дечко Горан Бојовић који је прави мотор развоја свога краја.
    Горане, позови нас да видимо и ми тај прелепи поглед са Јелице.

    Поздрав од Марије и Јоце Вукашиновић !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024