Prolećni radovi čačanskog „Vodovoda“

Prolećni radovi čačanskog „Vodovoda“

Javno komunalno preduzeće za vodovod uveliko radi na vodovodnoj mreži širom grada, nakon uspešnog izlaska iz zimske sezone

0

Čačanski „Vodovod“ je ovih dana ušao u veliki posao početka izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici 10. U pitanju je novoprojektovana ulica o kojoj se u poslednje vreme često govorilo, a kreće od kružnog toka kod Medicine rada prema Ulici Jaše Prodanovića. Prva faza radova obuhvatila je izgradnju vodovodnog čvora na samom kružnom toku, ali će postavljene horizontalne prepreke morati da ostanu tu još par dana, kako bi onemogućile prilaz izuzetno dubokoj šahti. Vladimir Đinić, šef Službe za izgradnju i održavanje, apeluje na vozače da pripaze na saobraćajnu signalizaciju postavljenu kod raskrsnice Ljubićske ulice i 1. oktobra.

– Trudimo se da pratimo dinamiku drugih podizvođača. To znači da, dok „Vodovod“ vrši izradu vodovodne i kanalizacione mreže, površinsku kanalizaciju rade kolege iz drugih firmi, što zahteva uzajamnu koordinaciju. Potrebno je postaviti čelični gasovod na deonici kod Medicine rada, a izvaditi cevi tog dovoda, što sve ide postepeno i u dogovoru sa našim nadzornim organom, Javnim preduzećem „Gradac“. Pored Ulice 10, angažovani smo i na rekonstrukciji Ulice Veselina Milikića, pri čemu smo završili svoj deo posla u prvoj fazi: od gradskog bedema do Učiteljske ulice. Tu smo zamenili svoje priključke i izgradili novi vodovodni čvor. Očekujemo nastavak radova, kaže Đinić.

Druga faza radova na Ulici Veselina Milikića, odnosi se na raskrsnicu ove ulice i Učiteljske do raskrsnice ulica Kralja Petra Prvog i Veselina Milikića, tačnije, sam ćošak kraj ulaza u park. Čeka se da kolege iz preduzeća „Ratko Mitrović“ završe postavljanje ivičnjaka i nasipanje posteljice ulice. Pored ova dva najvažnija projekta, radilo se na sanaciji izvorišta i rezervoara u Mesnoj zajednici Lipnica i na montaži opreme, ali to su poslovi van vodovodnog sistema grada Čačka.

Radovi na održavanju

– Stalno držimo sve pod kontrolom, radeći po stepenu prioriteta. Sa današnjim danom imamo samo dva sitnija kvara na vodovodnoj mreži. Hitne slučajeve obavljamo i vikendom, da ne bi dolazilo do nepotrebnog i neracionalnog isticanja vode. To je najgora varijanta, pa se trudimo da svaki veći kvar rešimo odmah. Sve što može da sačeka, sanira se najkasnije u roku od dva-tri dana. Danas pomažemo kolegama u Gradskoj bolnici oko problema sa funkcionisanjem jednog dela kanalizacije kod ulaza u bolnički krug. Pored naših obaveznih, obavljamo i pomoćne radove, izlazeći u susret svim organizacijama od vitalnog značaja, priča šef Službe za izgradnju i održavanje.

Zimska sezona je prošla relativno mirno, bez ekstremnih hladnoća i sa uobičajenim brojem kvarova. JKP „Vodovod“ procenjuje da je najmanji broj potrošača trpeo posledice, tako da su generalno zadovoljni i smatraju minuli period uspešnim. Očekuje ih još mnogo posla u nastupajućoj građevinskoj sezoni, od krupnijih do sitnijih, kakvi su trenutni mali kvarovi na teritoriji Baluge i Kulinovačkog polja. Tamo gde se voda zatvori do 14 časova, nastoje da posao bude završen istog dana, a kada do isključenja dođe u popodnevnim satima, radi se odmah narednog jutra.

POSTAVI ODGOVOR