Promocija knjige „Pričam ti priče šaramantske“ u čačanskoj Biblioteci

Promocija knjige „Pričam ti priče šaramantske“ u čačanskoj Biblioteci

„Tematska celina koja govori o Čačku sastoji se iz deset priča počev od XII veka pa sve do savremenih dana i govori o zidanju čačanske crkve, boravku Turaka u našem gradu, sećanjima Solunaca i još nekim temama završno sa savremenim periodom“

0
Foto: Pexels from Pixabay

U Galeriji Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ u Čačku, sutra će biti održana promocija knjige „Pričam ti priče šaramantske“, autora Ljubiše Ćirkovića, koju čine dve tematske celine, objašnjava autor Ljubiša Ćirković.

– Prva je biblijska, a druga govori o Čačanima i događajima koji su vezani za naš grad i okolinu. Prva tematska celina se sastoji iz jedne starozavetne priče, priče o potopu, a druga priča je posvećena zadnjem danu života Jude Iskariotskog. Ona je kombinacija jedne apokrifne verzije i jedne kanonske verzije o tom događaju. Druga tematska celina, koja govori o Čačku, sastoji se iz deset priča počev od XII veka pa sve do savremenih dana. Ona govori o zidanju čačanske crkve, boravku Turaka u našem gradu, sećanjima Solunaca i još nekim temama završno sa savremenim periodom.

Prezentacija knjige je osmišljena kao dramatizacija nekoliko priča u kojoj će učestvovati tri glumca – Katarina Jorović, Mišo Maričić i Branko Todorović i to neće biti uobičajen način prezentacije, rekao je Ljubiša Ćirković.

Recenziju za knjigu napisao je Radovan M. Marinković, a pročitaće je Slobodan Nikolić Bobica, profesor srpskog jezika. U ime izdavača, Zavičajnog društva Čačani, prisutnima će se obratiti Milica Baković.

POSTAVI ODGOVOR