Претрага
[rstr_selector]

Promocija Mini Bijenala u Užicu

Kulturni centar Gornji Milanovac i Gradski kulturni centar Užice će u okviru projekta afirmacije dečjeg likovnog stvaralaštva, predstaviti u sredu, 11. februara, u Užicu deo postavke 5. Minijaturnog bijenala. 

Izložbu, osim nagrađenih radova sa prošlogodišnjeg dečjeg bijenala, čini i oko 1200 crteža i slika, koje potpisuje isto toliko mladih autora uzrasta od 5 do 19 godina iz svih osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac. 

Radovi su rađeni različtitim tehnikama, ali u formatu identičnom kao i za Međunarodni bijenale umetnosti minijature (10×10 cm).

Među izloženim dečjim rukotvorinama biće predstavljeno i stvaralaštvo polaznika likovnih ateljea iz Beograda, Vršca, Čačka, Kraljeva, Niša, Begaljice i Bačkog Dobrog Polja, koji su prošle godine van konkurencije učestvovali na Bijenalu. 

Izložba će biti otvorena u 13 časova u Gradskom kulturnom centru Užice, a otvaranje će upotpuniti likovna radionica sa temom minijature koju će voditi Valentina Nađ, urednik programa za decu u Kulturnom centru Gornji Milanovac, Aleksandar Dimitrijević, i Danica Pecović, akademski slikari iz Užica.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести