Promocija romana Zbeg Slobodana Gavrilovića

Promocija romana Zbeg Slobodana Gavrilovića

0

U Narodnom muzeju u Čačku sutra će biti predstavljen novi roman sociologa Slobodana Gavrilovića pod nazivom „Zbeg“. Čitalačka i stručna javnost ovog autora, inače rođenog u Prijevoru, zna po nedavnom romanu „Dželat“ u kojoj on opisuje sudbinu Živojina Pavlovića.

Delfina Rajić, direktorka Narodnog muzeja kaže, da se autor ovoga puta temeljno bavi tragičnim događajem iz Drugog srpskog ustanka kada je 300 devojaka skočilo u Zapadnu Moravu. – Sutra u 19 časova u Galeriji narodnog muzeja, predstavićemo nedavno objavljen roman Slobodana Gavrilovića

– „Zbeg“, roman o vremenu oko Drugog srpskog vojevanja u sedam slika. Reč je o izdanju Službenog glasnika u okviru naše biblioteke „Vladislav Petković Dis“. Zbeg kao usud i lajtmotiv tragične istorijske sudbine srpskog naroda, inspirisao je autora da pomnije oslušne glasove zavičajne prošlosti, a potom ih pretoči u književnu formu. O romanu „Zbeg“ će govoriti naši gosti, Jovica Aćin esejista, pripovedač i prevodilac, Petar Arbutina književnik i kritičar, i Slobodan Gavrilović autor – rekla je Delfina Rajić.

POSTAVI ODGOVOR