Prostorije Mesne zajednice Trnava biće pretvorene u vrtić

Prostorije Mesne zajednice Trnava biće pretvorene u vrtić

Pored prostorija MZ Trnva koje će biti prilagođene potrebama nove vrtićke grupe, biće uređene i prostorije zapuštenih i nekorišćenih mesnih zajednica Mojsinje, Prijevor, Viljuša i Vrnčani koje će namenski biti stavljene na raspolaganje meštanima

0

U toku su radovi na adaptaciji prostorija mesne zajednice Trnava koje će biti prilagođene za potrebe vrtića. Prema rečima Milana Bojovića, pomoćnika gradonačelnika Čačka za oblast mesne samouprave i infrastrukture, Savet mesne zajednice i roditelji inicirali su ove radove zbog toga što se ukazala potreba za još jednom vrtićkom grupom u Trnavi.

– Započeli smo radove na adaptaciji tog prostora sa ciljem da nova grupa dece od 1. septembra počne da koristi taj prostor. Radove će finansirati Grad koji će za njih izdvojiti oko 500 hiljada dinara, kaže Bojović.

Prostorije mesnih zajednica biće prilagođene različitim namenama

Prema njegovim rečima, trenutno se radi i na uređivanju prostorija mesnih zajednica Mojsinje, Prijevor, Viljuša i Vrnčani.

– Seoski domovi mesnih zajednica su uglavnom zapušteni i nisu u funkciji, tako da njihovi predstavnici imaju različite ideje kako da taj prostor stave u funkciju. Nama je osnovni cilj da se ti objekti koriste, s obzirom na to da vrlo često usled nekorišćenja dolazi do njihovog propadanja. U Prijevoru će prostorije mesne zajednice biti adaptirane za potrebe Gradske biblioteke, dok meštani Vrnčana imaju ideju da preuređivanjem prostorija otvore vrata planinarima i izviđačima koji posećuju područje Ovčarsko-kablarske klisure. Predstavnici Saveta mesne zajednice Viljuša planirali su da svojim najmlađim meštanima omoguće određene sportske sadržaje u svom objektu, kaže Bojović i dodaje da je za adaptaciju ovakvih prostora ove godine izdvojeno oko 3,5 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR