Претрага
[rstr_selector]

Protivgradni strelci očekuju ispunjenje obećanja

Protivgradni strelci u Moravičkom ukrugu, još u martu su skrenuli pažnju na svoju lošu materijalnu situaciju zbog niske novčane nadoknade za posao koji obavljaju. Niska primanja i zastarelost opreme sa kojom rade, samo su neki od dugogodišnjih problema koji prate branioce useva od grada.

Strelci su tada najavili da ukoliko im se ne izađe u susret, oni će odbiti da ove sezone dejstvuju sa svojih protivgradnih stanica.

Sezona odbrane useva od gradonosnih oblaka je u punopm jeku, a situacija u protivgradnoj odbrani Moravičkog okruga, u odnosu na mart, u najvećoj meri ostala je nepromenjena. Strelci su pre nekoliko dana dobili rešenja po kojima im od države sleduje isplata od četiri hiljade, a iz budžeta Čačka po pet hiljada dinara, s tim što je grad prošle godine iznos koji im isplaćuje povećao za hiljadarku. Iako je strelcima stiglo rešenje o isplati koja treba da usledi posle 15. juna, oni se ipak nadaju da će ta uplata biti veća, kao što im je obećano.

Nade u veći iznos na tekućem računu polaže i Radojko Petronijević, protivgradni strelac iz Rožaca.

– Nama republika isplaćuje četiri, a grad još pet hiljada dinara. U martu smo održali skup u Domu kulture na kome je jednoglasno odlučeno da nećemo raditi ako ne dobijemo povišice. Još tada nam je obećano da će naknade biti povećane. Stigla su rešenja na nepromenjen iznos, ali mi očekujemo da prilikom uplate taj iznos bude veći – izjavio je srelac, Radojko Petronijević.

Situacija sa tehnikom na oko 50 protivgradnih stanica u Moravičkom ukrugu je i dalje u velikoj meri ostala ista. Prema rečima Peronijevića, zbog dotrajalosti radio stanica, oko 10 protivgradnih lokacija skoro da nema radio vezu. Prema njegovom mišljenju, dobre vesti su da lanseri sa kojih oni ispaljuju projektile su u zadovoljavajućem stanju, a raketa za sada ima dovoljno.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *