Претрага
[rstr_selector]

Први Serbia Epic Zlatibor маратон у недељу 8. октобра

У питању је рекреативна тура за бициклисте којом Туристичка организација Златибор и Удружење „Епик” из Новог Сада покушавају да промовишу бициклизам.

На Златибору ће у недељу 8. октобра бити одржан први бициклистички маратон под називом „Златибор епик”, који је намењен рекреативцима и љубитељима бициклизма. Старт и циљ су на Краљевом тргу, а учесницима трке на располагању ће бити две стазе које воде до Семегњева, најавио је Владимир Живановић, директор Туристичке организације Златибор.

– Бициклистима рекреативцима су на располагању два круга – односно стаза од 32 километра и стаза од 15 километара које су обележене и трасиране. Стазе су комбинација off-road и асфалтног пута, и потпуно су безбедне. У питању је рекреативна тура за бициклисте којом Туристичка организација Златибор и Удружење „Епик” из Новог Сада покушавају да промовишу бициклизам, а све то је увертира за следећу годину када ће се на Златибору одржати mountain бициклизам који ће бити бодован за Олимпијске игре. Ово је позив свим нашим љубитељима рекреативног бициклизма који се тренутно налазе на Златибору, да се прикључе, да учествују и пробају наше бициклистичке руте. Све информације и детаљнија упутства налазе се на сајту Туристичке организације Златибор где се могу пронаћи формулари и услови пријаве  и верујем да ће велики број љубитеља бициклизма искористити прилику да се провозају и да виде како изгледају обележене, трасиране и безбедне руте које се туристима нуде.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести