Punktovi za iznajmljivanje bicikala uskoro u Gornjoj Trepči i na Alvadžinici

Punktovi za iznajmljivanje bicikala uskoro u Gornjoj Trepči i na Alvadžinici

Cene su korigovane u odnosu na prošlu godinu, pa je sat vremena iznajmljivanja 50 dinara, odnosno 100 dinara za elektro-bicikl, a celodnevna karta je 300, odnosno 600 dinara za elektro-bicikl

0

Čačanski Parking servis je 3. juna počeo sa iznajmljivanjem bicikala na istim lokacijama kao i prošle godine, a do kraja meseca očekuje se da budu otvorena još dva punkta. U odnosu na prošlu godinu, sada je korigovana cena ove usluge, kaže Dragan Grujović, iz Parking servisa.

– Sa iznajmljivanjem smo počeli na četiri punkta, a planu smo da tokom juna otvorimo još dva, jedan na Alvadžinici, a drugi u banji Gornja Trepča. Za te dve lokacije smo nabavili 30 novih bicikala. Ove godine su korigovane cene u odnosu na prošlu godinu, sat vremena iznajmljivanja je 50 dinara, odnosno 100 dinara za elektro-bicikle. Ukoliko neko želi da iznajmi bicikl na ceo dan, platiće 300 dinara, odnosno 600 ukoliko se radi o elektro-biciklu. Takođe, kada vremenski uslovi to budu dozvolili, biće izvršeno izmeštanje kućice sa Borčevog stadiona kod teniskih terena na atletskoj stazi.

Građani nisu vratili deset bicikala

Zbog nesavesnih građana koji nisu vraćali bicikle na vreme, uvedena su dodatna novčana zaduženja.

 – Ukoliko korisnik ne vrati bicikl četiri dana, od četvrtog dana pa svaki sledeći dan će mu biti uračunat kao 2000 dinara zaduženja, a za elektro-bicikle  4000 dinara. Ove mere su neophodne jer smo prošle godine imali određen broj nesavesnih građana koji još uvek nisu vratili bicikle. Nedostaje nam deset bicikala i ovim putem bih zamolio korisnike koji su ih uzeli da ih vrate, i to bez naknade rentiranja. Dovoljno je samo da vrate bicikle na bilo koji punkt i neće morati da plate kaznu, odnosno rentiranje koje je sada izašlo na oko 37.000 dinara po korisniku, kaže Grujović. 

POSTAVI ODGOVOR