[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Put od Preljine ka Rakovi i Sokolićima neće biti zatvoren

Meštani Rakove, Sokolića, Milićevaca, Brđana i Ljubića, koji su proteklog vikenda blokirali put od Preljine ka Rakovi zbog najavljenog zatvaranja te saobraćajnice radi izvođenja radova na Moravskom koridoru, sada mogu da odahnu, kaže Radivoje Domanović, predsednik Saveta Mesne zajednice Sokolići. Dogovor je postignut da se ovaj put ne zatvara za saobraćaj.

Foto: Dženarika Info

Protest meštana usledio je nakon što je izvođač radova na Moravskom koridoru bez najave zatvorio ovaj put, a na banderi ostavio obaveštenje da se saobraćaj na putu za Rakovu obustavlja u trajanju od godinu dana, i da se meštani mole da koriste alternativne lokalne putne veze.

– Građani svih ovih mesta koja gravitiraju ka Preljini, a tu mislim prvo na Rakovu, Sokoliće, Milićevce, deo Brđana i deo Ljubića, mogu da odahnu. Mi smo postigli sporazum sa turskom kompanijom koja izvodi radove na Moravskom koridoru, da ne dođe do zatvaranja puta. U subotu, posle tog protesta, dogovoreno je da se održi sastanak. Sastanak je održan i učestvovali su predstavnici ,,Koridora Srbije”, turske kompanije koja je izvođač radova i projektanti. Napraviće se jedan bajpas pored bankine koji ćemo koristiti kad se završi Moravski koridor, radi prelaska i odlaska u Preljinu.

Izvođač radova ponovo razmotrio svoju odluku

Kako alternativne lokalne putne veze, po savetu izvođača radova, nisu odgovarale ni đacima, ni lokalnim prevoznicima, a ni svima onima koji svakodnevno poslom putuju na ovoj relaciji, drugog rešenja, osim protesta nije bilo, kaže Domanović i dodaje da je protest bio način da se izvođaču radova ukaže na to da je neophodno da razmotri svoju odluku.

– Mi nismo imali drugo rešenje, pošto je trebalo da idemo preko Ljubića u Preljinu, a taj put nam je duži nekoliko kilometara. Morali smo da se organizujemo i brzo da reagujemo, jer deca polaze u školu. Deca iz celog ovog kraja idu u školu u Preljinu, tuda ide autobuska linija za Čačak. Tako da će put na toj relaciji koja vodi ka Preljini biti slobodan, odnosno neće biti zatvaran za saobraćaj ni jedan dan tokom trajanja radova.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести