Претрага
[rstr_selector]

Putari se probijaju do pešterskih sela

Nakon snežnog nevremena koje je proteklih dana zahvatilo Sjenicu i Peštersku visoravan, pojedina sela u ovom kraju su još uvek odsečena od sveta. Prema rečima Mikaila Kaličanina, zamenika predsednika opštine Sjenica, skoro tri dana je bio neprohodan magistralni put Sjenica – Bijelo Polje, preko Bara i Kumanice, zbog čega je iz ovog kraja bio onemogućen odlazak đaka u školu.

Jak vetar napravio smetove od preko jednog i po metra

Problem sa zavejanim putevima je napravio olujni vetar koji je u protekla tri dana na ovom regionalnom putu pravio smetove visine preko jednog i po metra. U ovom trenutku, zavejani su putevi prema selima Bare, Krajinovići, Tutići, Blato, Višnjeva, Zahumsko, Borišići, Crvsko. Kaličanin kaže da bi u toku dana trebalo da budu raščišćene saobraćajnice koje do njih vode.
– Ekipe putara su od jutros na terenu i radi se urgentno na pročišćavanju puta ka Barama. Takođe, čiste se putevi ka selima Trijebine, Kladnica, Rasno i Raždaljine. Visina snežnog pokrivača u ovom delu opštine je i do 50 santimetara i ekipe pomažu stanovništvu koje se obrati za pomoć. Pre nekoliko dana smo imali slučaj jedne trudnice koju smo izbavljali iz smetova. Kada nam se meštani jave, mi krećemo da im pomažemo, rekao je Mikailo Kaličanin.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *