Radnici FRA moraju da plate novčane kazne zbog ometanja sudskih izvršitelja

Radnici FRA moraju da plate novčane kazne zbog ometanja sudskih izvršitelja

0

Privredni sud u Čačku naložio je da se sprovede novo izvršenje nad objektom kugličnih vretena u Fabrici reznog alata, koje je zakazano za sutra u 8.00 sati. Prema rečima Dušana Đelića, predsednika Industrijskog sindikata Farbike, radnici će sutra biti na svojim radnim mestima i neće prekidati proizvodnju jer imaju ugovorene obaveze prema raketnom sistemu „Morava”.

– Imamo ugovorene poslove za namensku industriju koji se rade za raketne sisteme „Morava”, moramo da održavamo proizvodnju, tako da sutra nećemo prekidati rad. Doći će osam stalnih radnika i još desetak ljudi koji povremeno obavljaju neke dopunske poslove u Fabrici i biće u pogonu kada dođu sudski izvršitelji i policija.

Radnici moraju da plate kazne, ali ne i načelnik policije

Novčane kazne koje radnici treba da plate zbog ometanja sudskih izvršitelja da preuzmu fabrički pogon su neosnovane, kaže Đelić.

– Što se tiče podnetih prijava protiv nas, uložili smo žalbe, međutim, odbijene su. Načelnik policije je takođe dobio rešenje o kažnjavanju, ali je njegova žalba uvažena. Zato sada postavljamo pitanje zašto su radnici kažnjeni, a načelnik ne. Veće suda je pravilno postupilo time što je oslobodilo načelnika jer on nije napravio prekršaj. Jedini prekršaj je bio to što nije adekvatno postupio po nalogu sudije Dragice Urošević. Ali isto tako sud je trebalo da oslobodi i radnike jer nije dokazano kojim radnjama smo mi sprečili izvršenje.

POSTAVI ODGOVOR