[rstr_selector]

Radnici „Slobode“ zaposleni duže od dve godine uskoro dobijaju rešenja o radu na neodređeno

Radni status zaposlenih u Kompaniji „Sloboda” koji su od 2009. godine radili po Ugovoru o radu na određeno vreme, biće rešen do kraja septembra, kaže Dragan Jekić, predsednik samostalnog sindikata ove kompanije.

U slučaju zaključenja novih poslova „Sloboda“ će primiti nove radnike

Prema njegovim rečima, rešenja na neodređeno vreme do sada su dobila 453 radnika, a očekuje se da narednih meseci taj broj bude uvećan na 595.

– Ovom problematikom se sindikat bavio još od 2014. godine i u više navrata smo ovaj problem isticali kako u razgovorima sa rukovodstvom kompanije, tako i sa nadležnim ministarstvima, pre svega sa Ministarstvom odbrane. Radnici su dobili rešenja na neodređeno vreme i mislim da je to pozitivno, oni ovde rade osam ili devet godina, tako da je opravdano što je rešen njihov status. Svi radnici koji su radili više od dve godine su u ovoj priči rešavanja statusa. Njih je 595, a mimo njih je još oko 702 radnika od kojih dobar deo nema ni dve godine rada. Nadamo se da će posle izvesnog vremena, kada ovi radnici steknu rutinu i budu u dovoljnoj meri obučeni, i njihov status biti na ovakav način rešen, kaže naš sagovornik.

Jekić dodaje da „Sloboda” u ovom trenutku ima dovoljno zaposlenih, međutim, ukoliko dođe do sklapanja novih poslova, postoji mogućnost za prijem novih radnika.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *