[rstr_selector]

Radovi na unapređenju infrastrukture

Budžetom grada Čačka za 2017. godinu opredeljena su sredstva za nabavku materijala za zamenu azbestnih cevi u Zlatiborskoj ulici i nastavak radova na sistemu kanalizacije u Preljini, rekao je Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika za oblast mesne samouprave i infrastrukturu. Javne nabavke za ove investicije raspisane su početkom januara. Radovi u Zlatiborskoj ulici će početi nakon izrade projektne dokumentacije, a u Preljini kada se poboljšaju vremenski uslovi.
– Projekat kanalizacije u Preljini se realizuje dugi niz godina, dinamika radova će biti kao i u prethodnom periodu s obzirom na to da se radi o odnosu 1:1 učešća građana mesne zajednice i grada Čačka. Koliko sredstava građani budu uspeli u narednom periodu da obezbede preko svoje mesne zajednice, Grad će u istom iznosu učestvovati u toj investiciji. Za završetak kanalizacije u Preljini u budžetu grada Čačka je planirano 7.000.000,00 dinara, rekao je Milan Bojović i dodao da će radovi početi čim to vremenski uslovi dozvole.

Zlatiborska ulica će biti potpuno rekonstruisana

Kada je u pitanju Zlatiborska ulica to je dugogodišnji problem na koji su građani ukazivali, kaže Bojović.
– Krajem 2016. godine smo postigli konačan dogovor da će JKP „Vodovod“ izvesti radove na zameni tih cevi, grad Čačak će obezbediti materijal za zamenu cevi, a ideja gradskog rukovodstva je da ulica u potpunosti bude rekonstruisana. JP „Gradac“ treba da uradi projektnu dokumentaciju za izgradnju kišne kanalizacije u tom delu ulice u dužini od 370 metara, tako da ćemo zamenu cevi iskoristiti za rekonstrukciju i dobićemo jednu potpuno novu ulicu, rekao je Bojović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *