Radovi u blizini Rimskih termi čekaju lepše vreme

Radovi u blizini Rimskih termi čekaju lepše vreme

Tokom radova u prethodnom periodu, na mestu gde se vrše iskopavanja za izgradnju fontane otkriveni su temelji kuća iz 19. i 20. veka

0

Građevinski radovi koji se izvode u neposrednoj blizini Rimskih termi na parternom uređenju gradskog šetališta i izgradnji fontane na Gradskom trgu, trenutno su stopirani zbog loših vremenskih uslova, rekla je Delfina Rajić, direktorka Narodnog muzeja u Čačku.

– Paralelno sa tim poslom, arheolozi Narodnog muzeja u Čačku, u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Kraljevo, vršili su nadzor da ne bi došlo do devastacije kulturnih slojeva u blizini termi. Otkriveni kulturni slojevi se dokumentuju u skladu sa odredbama Zakona o kulturnim dobrima, rekla je Delfina Rajić.

Otkriveni temelji kuća iz 19. i 20. veka

Prema njenim rečima, tokom radova u prethodnom periodu, na mestu gde se vrše iskopavanja za izgradnju fontane otkriveni su temelji kuća iz 19. i 20. veka.

– Na prostoru u okviru gabarita fontane otkriveni su duboko ukopani temelji kuća koji potiču iz druge polovine 19. i prve polovine 20. veka. Ispod njih su konstatovani veoma oštećeni tragovi rimskog objekta iz vremena kasne antike. Radovi će se nastaviti čim vremenski uslovi budu povoljniji, kaže naša sagovornica.

POSTAVI ODGOVOR