Претрага
[rstr_selector]

Rajac i njegovi problemi

Prema rečima predsednika Mesne zajednice Rajac, Marka Lukovića, Javnom preduzeću „Gradac“ svake godine dostavljaju izveštaj o stanju glavnog seoskog puta sa planom uređenja, ali ni na jedan zahtev im do sada nije odgovoreno.

– To je nekada bio asfaltni put. Međutim, godinama je pretrpeo velika oštećenja, pa je preko zaostalih slojeva asfalta nasipan kako bi bio iole održavan. Mnogo puta su nam obećavali da će biti saniran, ali je sve ostalo samo na rečima. Osim ovog puta, u veoma lošem stanju je i veliki broj lokalnih, nekategorisanih puteva. Pre nekoliko dana sam predao „Gradcu“ plan za iduću godinu i ponovo naveo sve o čemu sada govori. Videćemo šta će biti i da li išta od toga ući u njihov plan za 2017.godinu, kaže Luković.

U Rajac nije ulagano 30 godina

Osim putne infastrukture, problem u Rajcu predstavlja i nedostatak autobuskih linija i loša niskonaponskamreža. Luković naglašava da u Rajac nije ulagano poslednjih 30 godina.

– Ništa u ovom selu nije rađeno već 30 godina. Imamo mnogo problema i sa strujom. Pisali smo i brojne zahteve „Elektrodistribuciji“, ali ni od toga ništa. Kad se sruši neka od drvenih bandera, njihov način da srede situaciju je da je usprave, a ne da je zamene betonskom. Ni situacija sa vodom nije najbolja, ali mi izgleda više nemamo kome da se žalimo. Autobuske linije su ukinute pre desetak godina, a nama bi značilo i kad bi, bar, petkom saobraćao autobus ka Čačku i natrag, ističe Luković.

Rajac u školi ima jednog đaka

Predsednik Mesne zajednice Rajac kaže i da su seoski Dom kulture i škola u veoma lošem stanju.

– Škola je oronula, a mi nemamo mogućnosti da bilo šta uradimo. Krov na Domu kulture se urušio, ali mi se čini da niko ne želi čak ni da dođe to da vidi, zaključuje Luković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *