Претрага
[rstr_selector]

Raspušteni svi mesni odbori SPS-a u Čačku

Nakon obraćanja javnosti predsednika mesnih odbora SPS-a iz Mojsinja i Gornje Trepče, koji su kritikovali način na koji je vrh stranke raspustio Gradski odbor u Čačku i postavio Privremeni organ, oglasio se i predsedavajući Privremenog organa, Nemanja Trnavac, koji saopštenjem obaveštava medije o odluci o raspuštanju svih mesnih odbora i organizacija ove partije u Čačku.

U obrazloženju ove odluke, između ostalog, stoji da su rezultati lokalnih izbora iz 2016. u poređenju sa 2012. godinom znatno slabiji u većini izbornih jedinica, zbog čega je došlo do slabljenja stranačke infrastrukture, i navodi se da će u narednim danima biti imenovani poverenici koji će u radu stranke učestvovati po odlukama Privremenog organa. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Ovim saopštenjem želimo da blagovremeno i objektivno informišemo članstvo SPS i javnost o radu Privremenog organa SPS u Čačku koga je imenovao Izvršni odbor Glavnog odbora SPS u Beogradu, na sednici od 26. 12.2017. godine.

Na današnjoj sednici privremenog organa SPS u Čačku analiziran je rad Mesnih organizacija i Mesnih odbora. Na bazi detaljne analize konstatovano je da jedan broj organizacija i odbora nije aktivan, da u jednom broju izbornih jedinica duži niz godina funkcionišu poverenici koji nisu uspeli da organizuju mesne odbore, da su rezultati lokalnih izbora 2016. godine u poređenju sa izborima iz 2012. godine znatno slabiji u većini izbornih jedinica, da predsednici i poverenici u pojedinim MO nisu dovoljno agilni. Kao rezultat svega toga je oslabljena stranačka infrastruktura.

Zbog toga, zaključak je, da je potrebna brza i jasna reakcija u pravcu mobilisanja članstva i reorganizacije naše partije u Čačku, počev od mesnih organizacija i odbora do najužeg rukovodstva gradske organizacije.

S toga, odluka Privremenog organa je da se mesne organizacije i odbori raspuste, da se u narednim danima imenuju poverenici koji će učestvovati u radu po odlukama Privremenog organa, u aktivnostima koje slede i imaju za cilj sprovođenje Izborne konferencije u Čačku, organizovati mesne organizacije i odbore, pripremiti izbore za predsednike u svakom od njih. Status poverenika imaće u narednih nekoliko meseci, tj. do okončanja izbora za predsednika svih mesnih odbora i organizacija.

„Mobilizacija članstva i reorganizacija moraju biti sprovedeni za 6 meseci”

Još jednom želimo jasno da kažemo da je sve ovo važno kako bi se pripremili i sproveli fer i korektni izbori na svim nivoima u skladu sa Statutom naše partije. Na narednim našim lokalni partijskim izborima svaki član partije imaće mogućnost da se kandiduje, da bude kandidovan i da bude izabran za mesto predsednika mesnog odbora, mesne organizacije ili za neku drugu od mogućih funkcija u Gradskom odboru.

Dakle, i mobilizacija članstva i reorganizacija i izbori za predsednike mesnih organizacija i odbora, kao i za gradsko rukovodstvo partije moraju biti sprovedeni najkasnije za 6 meseci, koliko je Izvršni odbor Glavnog odbora SPS odredio Privremenom organu u Čačku da organizuje i sprovede fer, korektne i poštene izbore u SPS Čačak.

Takođe, želimo da još jednom istaknemo da ovi izbori nisu vandredni. Oni su redovni i organizuju se svake četvrte godine, uoči partijskog kongresa, a naš Deseti partijski kongres održaće se upravo krajem ove godine. U tom smislu jasno je da je najvažnija uloga Privremenog organa da motiviše članove partije, da u što većem broju učestvuju u izbornim aktivnostima i da svi zajedno doprinesemo jačanju SPS u Čačku.

Privremeni organ SPS Čačak nastaviće jedinstveno, transparentno, hrabro i odlučno da sprovodi zadatke koji su mu povereni od strane Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS, zarad dostizanja postavljenih ciljeva.

Naš zadatak i cilj, ujedno je i zadatak i cilj svih članova SPS Čačak, a to je jaka i moderna partija, partija koja će u političkoj utakmici u Čačku pobeđivati i koja će biti respektabilan i nezaobilazan politički faktor i u budućnosti”, zaključuje se u sopštenju Privremenog organa SPS Čačak.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *