[rstr_selector]

Разноврстан културни програм поводом Дана општине Лучани

Поводом Дана општине Лучани који се обележава 10. јуна, Културни центар општине је припремио разноврстан културно-уметнички програм. Током три дана, колико ће прослава трајати, посетиоци ће имати прилику да уживају уз најбоље трубаче, глумце и играче, чуваре фолклорне баштине драгачевског краја.

Тим поводом, вечерас ће у  биоскопској сали Културног центра у Гучи, са почетка у 20 часова, бити изведена романтична комедија „Френки и Џони“, у продукцији Народног позоришта из Београда, у којој глуме Слобода Мићаловић и Игор Ђорђевић. Улаз је слободан, а бесплатне карте се могу преузети у просторијама Културног центра у Гучи од 7 до 15 часова.

Сутра ће на платоу Дома културе у Лучанима, са почетком у 19 часова наступити  КУД „Абрашевић“ из Гуче, КУД „МБ Наменска“ из Лучана, као и певачке групе „Српска шајкача“ и „Драгачевски вез“. Од 20 часова ће бити одржано предтакмичење омладинских трубачких оркестара Моравичког и Рашког округа за учешће на 62. Драгачевском сабору трубача, након чега ће мини-концерт одржати трубачки оркестар Марка Трнавца из Мршеља. После проглашења најбољих оркестара и трубача, од 21 час, публика ће имати прилику да присуствује концерту групе „357“ која је имала запажен наступ на 61. Драгачевском сабору трубача.

У складу са традицијом, у суботу 10. јуна у 10 сати биће додељене награде и признања истакнутим личностима које су својим радом допринеле развоју и промоцији општине Лучани.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *