[rstr_selector]

Regulacijom reka protiv poplava

Na dnevnom redu sutrašnje sednice Skupštine grada Kraljeva je i program uređivanja građevinskog zemljišta koji obuhvata izradu plana detaljne regulacije reke Žutaje. Prema rečima zamenice gradonačelnika Kraljeva, Marice Mijailović, na taj način bi se od poplava zaštitio i deo Čačka, tačnije Mesna zajednica Katrga.

– Naravno da se na taj način štite i teritorija Čačka, i teritorija Kraljeva, odnosno mesne zajednice Katrga i Obrva. Faktički, svaki grad na svojoj teritoriji treba da naruči odgovarajuće projekte, naravno u međusobnoj saradnji,jer se radi o istom rečnom toku. Tačno je da je u pitanju vodotok drugog reda, ali mi ćemo zajednički nastupiti pred Javnim preduzećem „Srbijavode“ u trenutku kada budemo imali spremljenu dokumentaciju. Verujem da će investicija sigurno biti potpomognuta od strane države, kaže Mijailović.

Duži, ali sigurniji put

Zamenica gradonačelnika Kraljeva kaže da pribavljanje i priprema dokumentacije, koja će se sutra naći pred odbornicima kraljevačke Skupštine, svakako predstavlja duži put dolaska do cilja, a to je zaštita od poplava.

– To jeste duži put, ali izuzetno temeljan i stručan. Naravno, ukoliko se u međuvremenu desi neka nedaća, mislim na poplave, sigurna sam da će naši gradonačelnici reagovati brzim intervencijama, rekla je Mijailović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *