Rekonstrukcija Gradskog bedema do kraja godine

Rekonstrukcija Gradskog bedema do kraja godine

Rekonstrukcijom bedema i Parka mladosti priobalje Morave dobiće lepši izgled

0
Foto: Dženarika info

U budžetu grada za ovu godinu planiran je novac za rekonstrukciju Gradskog bedema, a priprema dokumentacije za raspisivanje javne nabavke je u završnoj fazi, rekao je Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka.

– To će podrazumevati rekonstrukciju bedema u postojećim gabaritima, popravljanje kolovozne konstrukcije, izgradnje ivičnjaka, kasnije i nabavke kvalitetnijeg i većeg broja klupa i kanti i kvalitetnije rasvete kako bi i ta lokacija bila završena tokom ove godine u čitavoj dužini od restorana „Belvi” do hale KK „Borac”. Uporedo sa tim radimo i rekonstrukciju prilaznog stepeništa donjem platou što će, zajedno sa radovima na Parku mladosti, koji bi trebalo da traju do 5. avgusta, učiniti da priobalje Morave izgleda mnogo lepše.

Aktuelni radovi u centru grada

Nedavno su počeli radovi na rekonstrukciji platoa kod „Pelivana” gde se uklanjanje postojećih ploča privodi kraju. Ideja je da se centralne gradske površine urede i ulepšaju na zadovoljstvo građana.

– Počeli smo od uređenja prostora oko zgrade Gradske uprave, preko platoa ispred Doma kulture i Rimskog trga i sada smo prešli u deo ka „Pelivanu”. Cilj je da se prostor od Doma kulture do novog objekta Gradske biblioteke poveže jednim lepim i modernim šetalištem i da se ceo prostor oko Gradske rupe oživi, rekao je Bojović.

POSTAVI ODGOVOR