Претрага
[rstr_selector]

Renoviranje Doma kulture u Mrčajevcima napreduje planiranim tempom

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Čačka, Milana Bojovića, zahvaljući uštedi od 900.000 dinara radovi na rekonstrukciji mrčajevačkog Doma kulture su prošireni.

– Ovog puta se radi o drugoj fazi tih radova. Prvobitno nismo planirali rekonstrukciju celog krova jer nismo bili u prilici da izdvojimo više novca. Napravili smo uštedu, izabrali smo najpovoljniju ponudu i sada od ostatka tog raspoloživog novca proširujemo rekonstrukciju tog istog krova u cilju zaštite od propadanja. Naravno, cilj nam je i da vratimo objekat u prvobitnu funkciju s obzirom na to da postoji interesovanje članova Saveta Mesne zajednice da ožive kulturni život u svom kraju. Važno je da taj objekat dobije svoj pun značaj i da se u nekom narednom periodu možda izvrši i neko parterno uređenje prostora ispred Doma kulture Mrčajevci, kaže Bojović.

Radovi će biti završeni u ovoj građevinskoj sezoni

Bojović naglašava da se ne sme dozvoliti da tokom zimskog perioda objekat ostane nepokriven.

– Ne želimo da rizikujemo da dođe do oštećenja objekta i cilj nam je da završimo rekonstrukciju krova i da se u narednom periodu posvetimo aktivnostima unutar Doma. Dakle, nakon zaštite objekta od prokišnjavanja, moramo učiniti sve da ovu zgradu privedemo nameni jer je mrčajevački Dom kulture godinama bio zapušten i van funkcije. Ako ništa drugo, moramo uzeti u obzir značajnu turističku manifestaciju koja se svakog septembra održava u Mrčajevcima. Nadamo se da će već sledeće godine biti potpuno priveden nameni, zaključio je Bojović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *