Претрага
[rstr_selector]

Rešavanje tehnoloških viškova u školama

Ekonomska škola u Čačku pokušaće da reši problem tehnoloških viškova u saradnji sa osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada. Vladan Nicović, direktor ove škole, kaže da tehnoloških viškova nema među predavačima stručnih predmeta, ali da se problem javlja kod opšteobrazovnih predmeta.

– Već u avgustu treba da počne da radi Podgrupa za rešavanje tehnoloških viškova u prosveti. Članovi Podgrupe su predsednici aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, predstavnici sindikata i predstavnici Školske uprave. Podgrupa će razmatrati sve tehnološke viškove u svim čačanskim školama i pokušati da ih smesti u bazu slobodnih časova koje svaka škola bude dostavila. Na taj način će biti izvršena dopuna norme, najpre tehnološkim viškovima, a posle toga će biti sprovedeni i interni konkursi ukoliko u nekim strukama tehnoloških viškova nema, kaže Nicović.

Predavači moraju biti ispoštovani

Direktor Ekonomske škole u Čačku naglašava da je prošle godine u ovdašnjoj Školskoj upravi uspešno rešen problem 50 tehnoloških viškova preraspodelom sa drugim školama na teritoriji celog Moravičkog okruga.

– Na taj način smo skoro sve tehnološke viškove rešili, a nadamo se da ćemo i ove godine to učiniti. U ovom trenutku, u našoj školi nedostaje oko 30 časova iz raznih predmeta: iz srpskog jezika, matematike, engleskog… i mi ćemo se potruditi da svakog nastavnika koji je ostao bez norme ispoštujemo i dopunimo mu fond časova ili kroz nastavu građanskog vaspitanja u našoj školi, ili kroz nastavu njihovog predmeta u nekoj drugoj školi. To su sve ljudi koji u našoj školi rade više od 10 godina i mi moramo da vodimo računa o njima, istakao je Nicović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *