Restoran sa sobama „Zdravljak“u novom ruhu čeka prve goste

Restoran sa sobama „Zdravljak“u novom ruhu čeka prve goste

Višemesečni radovi na ugostiteljskom objektu u banji Gornja Trepča privedeni su kraju, očekuju se prvi turisti

0

Krajem prošle sezone, započeto je renoviranje restorana sa sobama „Zdravljak“ u Gornjoj Trepči. U zavisnosti od broja gostiju, ovaj objekat posluje od aprila do kraja oktobra, eventualno novembra meseca. Radovi su počeli na vreme, trajali tokom čitave jeseni, pa se u martu pristupilo završnoj fazi, s obzirom na to da prvi gosti pristižu već ovih dana. Smeštajni deo objekta je ranije renoviran – radi se o bungalovima sa sobama koje poseduju kupatila sa banjskom vodom. Verica Kostić, direktor UTP „Morava“, smatra da je to kvalitet više, koji upravo i opredeljuje goste da posete Gornju Trepču.

– Prethodne jeseni smo započeli renoviranje restoranskog dela, u kome se nalaze dve restoranske sale: manja, koja je zapravo aperitiv bar i druga, kapaciteta od sto mesta. Naravno, tu je srce svakog ugostiteljskog objekta, kuhinja, koju smo renovirali zajedno sa svim službenim prostorijama. Želimo da naše osoblje ima što bolje uslove za rad, jer oni za rezultat imaju veće zadovoljstvo gostiju, kaže Mirjana Kostić.

Proširenje turističke ponude

Sledeći korak je uređenje eksterijera, sadnja trave, cveća, ruža – pored na stotine već postojećih, što bi sve zajedno trebalo da učini prostor lepim i interesantnim. Posetioci se uglavnom opredeljuju za pansionski smeštaj, koji obuhvata tri obroka dnevno i pasivno kupanje u kadama sa banjskom vodom. Sudeći po do sada primljenim rezervacijama, iz „Zdravljaka“ očekuju povratak ranijih, ali i nove goste, koji će po prvi put koristiti njihove usluge.

– Nije zanemarljiv ni uticaj vaučera koje Ministarstvo daje i ove godine, prvenstveno mislim na stariju populaciju, penzionere. Ove godine, ipak, vlada i interesovanje gostiju koji nemaju specifične zdravstvene probleme, već jednostavno žele da neko vreme provedu u banji, zadovoljna je direktorka.

Pažnja je posvećena i dodatnim sadržajima, kako bi boravak gostiju bio što raznovrsniji i aktivniji. Uzimajući u obzir česte posete rodbine onih koji su na smeštaju, napravljen je kutak za decu. Već su dogovoreni i izleti grupa turista, koji će tom prilikom u banjskom restoranu moći da probaju njihove specijalitete, čuvenu „Minićevu rakiju“ tokom promocije sa degustacijom, a biće tu i razne društvene igre, karaoke, kulturno umetnička društva…

Aktivno promovisanje delatnosti preduzeća

– Pristalica sam toga da bi gostima, a ove godine ih imamo i iz Bugarske, trebalo ponuditi domaće proizvode, a toga generalno ima dosta u ovom delu Srbije. Što se tiče ostalih projekata, držimo se nekog principa da svake godine obnovimo bar deo nekog ugostiteljskog objekta. Tako smo radili do sada, nastavićemo i dalje. Prošle godine smo renovirali restoran „Proleće“, a završavajući sa trenutnim poslovima, vraćamo se na „Hotel Moravu“, gde ćemo intenzivirati radove tako da, nadam se, sledeću jubilarnu godišnjicu dočekamo u kompletno renoviranom prostoru, zaključuje direktorka UTP-a „Morava“.

Vredno je spomenuti učešće i aktivno prisustvo preduzeća na sajmovima turizma, društvenim mrežama, „Turističkoj prizmi“, što im omogućuje vidljivost mimo lokalne zajednice. Na njihovo zadovoljstvo, agencije sa kojima sarađuju vole da se neposredno uvere u kvalitet ponude, tako da prilikom takvih susreta često dolazi do dogovaranja dugoročne saradnje.

POSTAVI ODGOVOR