Претрага
[rstr_selector]

Roditelji korisnika „Zračka“: Molimo novinare da nas poštede komentara o radu Ustanove

Povodom sve češćih kritika na račun novog rukovodstva Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak”, danas je u ovoj Ustanovi održana konferencija na kojoj su se novinarima obratili Ana Jakovljević, v.d. direktora i grupa roditelja koja podržava rad sadašnjeg rukovodstva.

Vrata otvorena svima koji žele da se uvere u kvalitet rada Ustanove

Ana Jakovljević je rekla da su vrata ove ustanove otvorena za svakoga ko želi da se uveri u kvalitet i način rada sa korisnicima.

– Višemesečni negativni navodi vezani za rad i organizaciju Ustanove, kao i za moje rukovođenje, potiču od pojedinih grupacija i pojedinaca koji nisu direktno uključeni u rad Ustanove, kao ni u rukovođenje, pa samim tim ne mogu biti ni objektivni. Svako pominjanje „Zračka” u negativnoj konotaciji u medijima dovodi do toga da se roditelje dece, a i zaposleni osećaju nelagodno. Ovim putem pozivam sve dobronamerne ljude da svakog radnog dana u periodu od 7.00 do 18.00 časova posete Ustanovu i sami se uvere u kvalitet rada, kaže Jakovljevićeva.

Među roditeljima koji su danas na konferenciji dali podršku novoj direktorki bila je i Sanja Matijević, majka dvadesetsedmogodišnje devojke koja usluge Ustanove „Zračak” koristi od njenog osnivanja. Ona je ovim putem zamolila novinare da decu koja su korisnici „Zračka” i njihove roditelje više ne spominju, ni u dobrom ni u lošem kontekstu.

– Biti roditelj je teško, a biti roditelj hendikepiranog deteta je preteško. Ovom prilikom molim novinare da našu već nezaštićenu decu ne provlače po novinama, kao ni njihove roditelje čiji život uopšte nije lak. Ne želim da čitam ružne komentare koji se odnose na ovu Ustanovu jer kada svoju kćerku dovedem ovde, ostavim je nasmejanu, a kada se vratim po nju, ona je i dalje nasmejana. Pri tom, dete nema verbalnu komunikaciju, ume da bude autoagresivna što je otežavajuće za njenu dijagnozu, ali ovde je veliki napredak postignut. Takođe, u „Zračku” je moja kćerka prvi put u svom životu učestvovala u priredbi, drugar je plesao sa njom, tako nešto nikada nisam doživela. Iskreno vas molim da decu i roditelje poštedite zluradih komentara, ali i onih pozitivnih. Samo ih nemojte spominjati, rekla je Sanja Matijević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *