Roditelji i škola zajedno do nove pešačke staze

Roditelji i škola zajedno do nove pešačke staze

Osnovna škola ‚‚Vuk Karadžić” u Čačku, u saradnji sa Savetom roditelja, planira saniranje prilaza školi, odnosno rekonstrukciju pešačke staze koja vodi od kafića ‚‚Montana” do gradskog bedema

0

Savet roditelja u Osnovnoj školi ‚‚Vuk Karadžić” broji 37 članova koji su vrlo aktivni i redovno prisustvuju svim sednicama. Uključeni su u rad škole i trude se da pomognu koliko je to u njihovoj moći.

 – U prethodnom periodu, zahvaljujući savetu roditelja i njihovom doprinosu, zamenjene su zavese u nekoliko učionica, a njihovim sredstvima kupljene su i dve table za pisanje. Pored toga, oni učestvuju i u organizaciji rada đačke kuhinje za koju mogu reći da je jedna od najboljih u gradu, objašnjava Milko Ikonić, direktor škole.

On ističe važnost saradnje roditelj-učenik-nastavnik i navodi da je uloga roditelja bitna u kompletnom radu škole.

Saniranje prilaza školi od interesa za širu zajednicu

Direktor škole obratio se lokalnoj samoupravi i preduzeću ‚‚Gradac” povodom saniranja staze koja ide tik uz dvorište škole, od kafića ‚‚Montana” do gradskog bedema.

– Razgovarao sam sa Savetom roditelja na temu uređivanja prilaza školi. Naime, roditelji su često imali primedbe na stazu koja ide uz samu ogradu naše škole, jer na njoj nedostaju betonske kocke i ima dosta neravnina, zbog čega se učenici često sapliću i povređuju. Usaglasili smo se da je neophodno sanirati taj problem, zbog čega sam se obratio lokalnoj samoupravi i preduzeću “Gradac”. Smatram da uređenje te staze nije samo u našem interesu, već i u interesu šire zajednice, fudbalskog kluba ‚‚Borac” i lokalne samouprave, kaže Ikonić.

POSTAVI ODGOVOR