[rstr_selector]

Rukovodstvo Čačka ne mari ni za ljude ni za imovinu grada

Čačanka Zagorka Maslarević već mesecima bezuspešno obija pragove čačanske gradske uprave ne bi li rešila problem koji ima sa komšijama.

Naime, u kupatilu komšijskog stana curi voda koja je zbog nezainteresovanosti stanara i vlasnika stana da otkolone kvar već napravila velike štete u stanu ove čačanske penzionerke.

Montažna kuća u kojoj Zagorka živi podeljena je na dve stambene jedinice i nalazi se u Dunavskoj ulici kod starog „Autoprevoza“. Deo kuće u kojoj ona stanuje pripada ovoj ženi, a drugi deo pripada Gradu Čačku. E, tu počinju sve Zagorkine nevolje. Grad je kao privremeno stambeno rešenje drugi deo montažne kuće dodelio jednoj romskoj porodici slabijeg materijalnog stanja. Novim stanarima,  pre oko pet godina, gradske vlasti su u njihov stan uvele vodu i od tada ne prestaju nevolje naše današnje sagovornice. Voda je još tada ispod tuš kabine u komšijskom kupatilu, verovatno zbog loše hidroizolacije, kroz pod i zidove polako prodrla u Zagorkin stan. Pre par dana, tačnije 05. marta 2014. godine, građevinski inspektori bili su na licu mesta i naložili vlasniku stana, dakle Gradu Čačku, da otkloni nedostatke na vodovodnim i kanalizacionim instalacijama koje su napravile štetu u oba stana.  Situacija je kulminirala pre oko mesec dana kada se Zagorkinim komšijama prolomilo korito tuš kabine, pa je voda počela da pliva na sve strane.

Zagorka je juče po ko zna koji put bila u čačanskoj Gradskoj upravi, budući da je grad vlasnik susednog stana. Iz Gradske uprave za inspekcijski nadzor ova žena se vratila u suzama, jer je grad potpuno nezainteresovan bilo da reši njen problem, bilo da zaštiti imovinu kojom upravlja:

Ovoj ženi mnogi su savetovali da tuži grad Čačak i da tako naplati štetu i nerviranje zbog nemara čačanskog rukovodstva. Međutim, ona to od svoje penzije koja iznosi 13.000 dinara ne može da uradi. Zbog lošeg zdravstvenog stanja Zagorki je stalo da se ovaj problem što pre reši. U želji da saznamo šta je prepreka da se ovoj ženi ne izlazi u susret, kontaktirali smo Gradsku upravu za Inspekcijski nadzor. Građevinski inspektor Dušan Nonić, nam je rekao da je još 03. marta inspektor bio na terenu i Gradu Čačku naložio da odmah otkloni nedostatke koju se evidentno napravili štetu u susednom stanu. Nonić kaže da inspekcijska služba grada nema dalje ingerencije u ovom slučaju.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *