Претрага
[rstr_selector]

Rukovodstvo zadruge „Agro-Dragačevo“ oštetilo seljake

Policija je juče odredila meru zadržavanja M. G. (1978) iz Lučana, direktoru zemljoradničke zadruge „Agro-Dragačevo“ u Guči, pod sumnjom da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu sa B.U. iz Ivanjice, predsednikom Upravnog odbora ove zadruge, protiv koga je podneta krivična prijava.

Osnovano se sumnja da su M. G. i B.U. krajem 2012. i početkom 2013. godine, od većeg broja poljoprivrednika iz Ivanjice i Lučana otkupili poljoprivredne proizvode, neevidentirajući otkup u poslovnim knjigama zadruge, već su robu prodali, a iznos od 1,3 miliona dinara zadržali za sebe. Rukovodioci zadruge se sumnjiče da su krajem 2012. i početkom 2013. godine, od većeg broja pčelara sa područja opština Ivanjica, Arilje, Čačak, Gornji Milanovac i Topola, otkupili veću količinu meda za ugovorenu otkupnu cenu od oko pet miliona dinara, neevidentirajući pomenutu robu u poslovnim knjigama zemljoradničke zadruge, već su med radi prodaje transportovali i skladištili u Beogradu.

M. G. se tereti da je, u svojstvu direktora zemljoradničke zadruge “Agro-Dragačevo“ Guča, u toku aprila ove godine, u ime zadruge, zaključio veći broj kupoprodajnih ugovora sa poljoprivrednim proizvođača sa područja opština Lučani, Ivanjica, Arilje i Čačak, obavezujući se da im proda, tj. isporuči polovne traktore po ceni od 2.400 evra. Novac koji su poljoprivredni proizvođači uplatili M.G. na ime troškova dostave traktora, nije uplaćen na račun zemljoradničke zadruge, a kupcima nije isporučena ugovorena roba. Na ovaj način poljoprivredni proizvođači oštećeni su za oko 300 hiljada dinara.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Хроника

Uhapšeni kradljivci automobila

24.12.2018
Вести | Хроника

Stariji muškarac stradao u požaru u Ostri

21.11.2018