Sanacija brane u Parmencu prioritet

Sanacija brane u Parmencu prioritet

Neophodno je uraditi hitnu sanaciju brane u Parmencu koja je ostala delimično spuštena usled kvara na ustavi, kaže pomoćnik gradonačelnika

0
Brana u Parmencu

Na jednoj od ustava na brani u Parmencu došlo je do kvara zbog čega je brana delimično ostala spuštena, kaže Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka. O ovom problemu je obavešteno i preduzeće „Srbijavode” u čijoj je nadležnosti ovaj objekat, jer je neophodno uraditi hitnu sanaciju brane.

– Došlo je do zaglavljivanja ustave zbog čega je brana u Parmencu ostala delimično spuštena. Prioritet nam je da saniramo taj problem, a nakon toga imamo u planu niz drugih aktivnosti, kaže Bojović.

Saniranje obale Zapadne Morave u MZ Vapa

On navodi da će se tokom naredne godine izvršiti rekonstrukcija kanala za navodnjavanje, kao i da će se nastaviti radovi na koritu Čemernice u Konjevićima.

– Trenutno imamo i ugovorenu aktivnost sa preduzećem „Srbijavode” koja se odnosi na sanaciju obale Zapadne Morave u mesnoj zajednici Vapa gde je ugroženo oko 900 hektara poljoprivrednog zemljišta i veliki broj stambenih objekata nizvodno od ježevačke reke. Usaradnji sa mesnom zajednicom Zablaće pribavili smo saglasnosti vlasnika parcela za prilazak toj lokaciji, izabran je i izvođač radova, tako da uskoro očekujemo da radovi počnu, kaže Milan Bojović.

 

POSTAVI ODGOVOR