Sanacija saobraćajnice Prijevorski put-Trbušani prioritet

Sanacija saobraćajnice Prijevorski put-Trbušani prioritet

Ovogodišnju građevinsku sezonu na putevima, Čačak bi trebalo da završi sanacijom saobraćajnice koja povezuje Prijevorski put i Trbušane, pod uslovom da za to bude obezbeđen novac

0

Sve saobraćajnice koje se trenutno koriste kao alternativni pravci zbog radova na kolovozu između Ljubića i Trbušana, biće sanirane po završetku ovih radova. Prema rečima Milana Bojovića, pomoćnika gradonačelnika Čačka za mesnu upravu i infrastrukturu, put koji povezuje Prijevorski put i Trbušane već duže vreme je u lošem stanju, a sada je još korišćen i kao alternativni put zbog čega će biti među prioritetima za sanaciju.

– Kandidovaćemo taj projekat kod Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ sa namerom da ga u potpunosti rekonstruišemo. Osim ovog putnog pravca koji je uz put kroz Prijevor i dalje zvanični alternativni pravac zbog radova od Ljubića do Trbušana, korišćene su i ulice 502 i 503 kod Kamenog mosta. One su veoma uske i nisu adekvatan izbor za obavljanje saobraćaja, ali su ih građani koristili kao javnu saobraćajnicu, a mi nismo imali mogućnost da to zabranimo. Stanari tih ulica su dolazili kod nas u Gradsku upravu i mi smo im obećali da ćemo te ulice popraviti kad se ovi glavni radovi završe, kaže Bojović.

Renoviranje Ulice Aleksandra Savića naredne godine

Pomoćnik gradonačelnika Čačka za mesnu upravu i infrastrukturu kaže da će radovi kod Kamenog mosta, prema informacijama dobijenim od izvođača radova, biti završeni do kraja ove sedmice.

– Zvaničan rok za završetak svih radova je 15. novembar i mi imamo uveravanja da će on biti ispoštovan. Posle toga će na tom putu ostati jedna deonica u Ulici Aleksandra Savića koja neće biti rađena ove godine, ali smo za nju počeli projektovanje pešačke staze i prostora za parkiranje koji je tamo problematičan pa su građani ukazivali na potrebu otvaranja određenog broja parking mesta. To ćemo raditi naredne godine, a ovu građevinsku sezonu trebalo bi da završimo sanacijom pomenute saobraćajnice koja povezuje Prijevorski put i Trbušane i nadam se da ćemo uspeti da obezbedimo sredstva za to, rekao je Bojović.

POSTAVI ODGOVOR