Sanacija terena posle obilnih padavina

Sanacija terena posle obilnih padavina

Na području Moravičkog okruga su tokom nevremena oštećena rečna korita i putevi, a pored toga poplavljen je veliki broj objekata. Prema rečima Bratislava Zečevića, načelnika Gradskog štaba za vanredne situacije, trenutno se radi na sanaciji ugroženih terena

0

Posle obilnih padavina u noći između petka i subote na području Moravičkog okruga poplavljeni su brojni objekti i oštećena rečna korita i putevi. Po rečima Bratislava Zečevića, načelnika Gradskog štaba za vanredne situacije, najveća oštećenja su na koritu Lozničke reke, na kojoj je jedan deo saniran, ali su potrebni veći zahvati u narednom periodu. U Kulinovcima se potok koji sakuplja vodu sa okolnih brda izlio i poplavio veći broj kuća i oštetio put. Za sada nema bojazni od izlivanja voda II reda, nivoi su niski, ali je do 10. jula na snazi upozorenje RHMZ.

Tokom jučerašnjeg dana jedinice Civilne zaštite i javnih preduzeća „Gradac”, „Komunalac”, „Vodovod” i „Gradsko zelenilo” radile su na sanaciji terena. Ispumpali su vodu iz 12 objekata, a ukoliko bude još prijava ispumpavanje će se nastaviti i narednih dana. Iz Štaba pozivaju građane da štetu na objektima prijave na pisarnici Gradske uprave na šalterima 10, 11 i 12.

POSTAVI ODGOVOR