[rstr_selector]

Savet za poljoprivredu traži izveštaj o trošenju sredstava

Građani Čačka uskoro bi mogli da saznaju koliko je budžetskih sredstava namenjenih za oblast subvencija u poljoprivredi do sada podeljeno poljoprivrednicima.

Naime, Savet za poljoprivredu zatražio je od Vlaislava Papića, načelnika Gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj, da Savetu dostavi precizan izveštaj o trošenju sredstava predviđenih za subvencije u poljoprivredi. Članovi Saveta su se na ovaj korak odlučili kako bi na jednoj od narednih sednica analizirali konkurse i projekte za koje su poljoprivrednici zainteresovani, da se ne bi ponovila situacija da novac namenjen seljacima ostane neraspoređen ili potrošen u druge namene.

Podsetimo, ove godine za subvencionisanje kamata za kredite poljoprivrednika je opredeljeno 10 miliona dinara, ali se nijedan seljak nije javio za ova sredstva. Budžetom grada Čačka za poljoprivredu je izdvojeno 55 miliona dinara, od čega 31 milion i 800 000 dinara za podsticaj poljoprivredne proizvodnje, 10 miliona za kamate, četiri miliona za osemenjavanje krava, tri miliona za naknadu protivgradnim strelcima, 2,5 miliona za nabavku protivgradnih raketa i milion i po za posetu poljoprivrednih proizvođača domaćim i stranim sajmovima.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *