[rstr_selector]

Savetovalište za sprečavanje nasilja u porodici i u Čačku

Krajem godine, pored Savetovališta za brak i porodicu koje je otvoreno u martu, u Čačku će početi sa radom i savetovalište za tretman nad počiniocima porodičnog nasilja.

Cilj ovog projekta, koga sprovode čačanski sociolozi Centra za socijalni rad zajedno sa kolegama iz Kragujevca, je smanjenje porodičnog nasilja kroz edukaciju i rad sa licima koja vrše nasilje.

Goran Javorac, sociolog čačanskog Centra za socijalni rad kaže da je projekat odobren od strane Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, odnosno programa Ujedinjenih nacija za razvoj, a njegova realizacija počeće krajem ove godine.

– U taj projekat pored centra za Socijalni rad iz Kragujevca, uključeni su i sociolozi iz Čačka i Kraljeva. Planirano je da krajem godine formiramo grupu sa kojom ćemo raditi 6 meseci u toku sledeće godine. Mi želimo da u okviru jačanja usluge koje pružamo pre svega porodici, radimo i sa onima koji vrše krivično delo nasilje u porodici. Ta lica se mogu uputiti od strane Savetovališta za brak i porodicu, Opštinskog javnog tužilaštva i Centra za socijalni rad, i nadamo se da ćemo u nekom budućem radu sa njima, doprineti da manje nasilja ima na teritoriji Čačka, rekao je Javorac.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести