Претрага
[rstr_selector]

Scenario isti, samo se glumci menjaju

Stranačko kadrovanje po gradskim preduzećima i ustanovama nije ništa novo.

I pored brojnih predizbornih obećanja od predstavnika sadašnje koalicije na vlasti u gradu na Moravi, da toga “neće više biti”, sudeći po najnovijim dogadjanjima i prozivkama koje se ovih dana mogu čuti sa raznih strana, smene i promene direktora, predsednika upravnih i drugih odbora u javnim preduzećima i ustanovama, ostaće i dalje deo stranačke kombinatorike.

Kako saznaje Radio “Dženarika” trenutno je na udaru nekoliko gradskih direktora, koji se često pozivaju na “prijateljsko ubeđivanje” da sami daju ostavke, kako bi na njihovo mesto postavili svog novog čoveka. Potvrdu ovih gradskih priča dala je na konferenciji za novinare Gordana Petković, predsednica Upravnog odbora “Komunalca”, čija se smena takođe sluti:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user123456789123/gordana-petkovic-20130117-o{/soundcloud}

 

Sa druge strane Bratislav Jugović, član Gradskog veća i prvi čovek čačanskog “Pokreta socijalista” kaže da se radi o neistinama:

 {soundcloud}https://soundcloud.com/user123456789123/bratislav-jugovic-20130117-o{/soundcloud}

I najviši gradski funkcioneri složno ponavljaju da nema nikakvih pritisaka, niti će ih biti. Vojislav Ilić, gradonačelnik Čačka, zajedno sa svojim najbližim saradnicima, gotovo u horu, daje ovakav odgovor:

 {soundcloud}https://soundcloud.com/user123456789123/vojislav-ilic-20130117{/soundcloud}

Radenko Luković, zamenik gradonačelnika, je veoma kratak:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/radenko-lukovi-2{/soundcloud}

Sličan odgovor daje predsednik Skupštine grada Veljko Negovanović, koji na pitanje da li ima pritisaka, objašnjava kako se raspisuju i sprovode konkursi za najviše funkcije u gradskim preduzećima:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/veljko-negovanovi{/soundcloud}

Ipak, metodi smena i promena rukovodilaca gradskih preduzeća i ustanova, kao i zapošljavanja u njima, su veoma slični u gotovo svim primerima. Recimo, sveže je sećanje na, po mnogima, iscenirani štrajk radnika u “Komunalcu” kako bi, sada već bivši direktor Miloje Vojinović, podneo ostavku. Gordana Petković, aktuelna predsednica Upravnog odbora “Komunalca”, objavila je novinarima scenario po kom je Vojinović smenjen:

 {soundcloud}https://soundcloud.com/user123456789123/gordana-petkovic-20130117{/soundcloud}

U Čačku se sve glasnije čuje da se sprema repriza ove smene u još nekoliko gradskih, ili možda stranačkih, preduzeća i ustanova. Naredni dani će potvrditi ili demantovati izjave čelnika Čačka.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести