[rstr_selector]

Sedam ulica u Čačku dobilo nove nazive

Juče je održana konstitutivna sednica Komisije Skupštine grada Čačka za određivanje imena ulica, a na dnevnom redu su se našli zahtevi podnošeni od 2011. godine do danas. Violeta Marković, članica ove Komisije u novom sazivu, kaže da je na jučerašnjem zasedanju doneta odluka o promeni naziva sedam čačanskih ulica.

– To su bile najčistije” situacije u kojima smo odmah mogli da donesemo odluku, a da nismo imali bilo kakvu dilemu u vezi sa tim. Dogovorili smo se da za sledeću sednicu pozovemo i predstavnike Gradske uprave za urbanizam koji bi nam uz pomoć mape grada pomogli da vidimo gde se koja ulica nalazi jer će nam, između ostalog, i to pomoći da ustanovimo opravdanost zahteva za promenu naziva ulice koje, inače, građani podnose, kaže Marković.

Uskoro i Ulica Sonje Savić

Skupštinska Komisija za određivanje imena ulica u novom sazivu juče je odlučila da dve ulice na Obrežu koje su sada označene brojevima 23 i 23a ubuduće nose imena Miljka Tanasijevića i Dijane Budisavljević.

– Ulica 1 u Atenici uskoro će biti preimenovana u Ulicu Dositeja Obradovića, a Ulica 217b u Košutnjaku u Ulicu Raka Levajca. Ulica koja je do sada nazivana po Isailu Bojoviću sada će nositi ime Živojina Simovića, Ulica 1 u Ljubiću dobiće ime po Isidori Sekulić, a Ulica 1 u Košutnjaku biće Žička ulica. Postoji i predlog da jedna od ulica u Čačku dobije ime po glumici Sonji Savić i mi smo se dogovorili da na nekoj od sledećih sednica jednoj ulici u blizini Železničke stanice damo to ime s obzirom na to da je ona u tom kraju živela kao dete. Znamo i da su postojale inicijative da se neka ulica u našem gradu zove po Verici Barać, ali mi na jučerašnjoj sednici taj predlog nismo imali u materijalu, rekla je Marković.

Поделите вести

2 Responses

  1. Sve pohvale! Zahvaljujemo se gradskim celnicima na odluci. Potpukovnik Miljko Tanasijevic (1888-1959) je rodjen u Zablacu, karijeru zavrsio kao prosvetni radnik u Guci, a inace je “Vitez Karadjordjeve zvezde“ i nosilac jos 8 ordenja i medalja. Veliko hvala i pozdrav od Udruzenja “Potpukovnik Miljko Tanasijevic“ i brojnih postovalaca i donatora izgradnje VOJNICKE SPOMEN CESME u porti zablacske crkve u jubilarnoj 2018. godini *(1918-2018, 100 godina od zavrsetka Prvog svetskog rata).
    Srdacno,
    Vladimir

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *