[rstr_selector]

Шесторо повређених у пожару у фабрици „Милан Благојевић” у Лучанима

Милка Јовановић Божић: „Веома је битно истаћи да се овде ради о пожару и да експлозије није било. Снимци видео-камере су показали да у овом случају није дошло до кршења безбедности и прописа рада на самом радном месту, ни од стране предузећа, али ни од стране запослених радника. Понављам да је најважнија ствар за нас то да нико није животно угрожен.”

У Фабрици „Милан Благојевић – Наменска ”у Лучанима, јутрос око 9 сати се догодио пожар у коме је повређено шест радника. Пожар је избио у погону за производњу једнобазних барута, каже Милка Јовановић Божић, задужена за односе са јавношћу у овој фабрици. По њеним речима, радници су након указане помоћи у лучанском Дому здравља хоспитализовани у Општој болници у Чачку.

– Пожар се догодио у фази гњетања производа, на самом крају процеса односно пражњења гњеталице. Повређено је шест наших радника, од којих ни један није животно угрожен. Према последњим информацијама које имамо, четворица радника ће сутра бити пуштени на кућно лечење, а двојица задржани још пар дана на хоспитализацији у чачанској болници. Веома је битно истаћи да се овде ради о пожару и да експлозије није било. Снимци видео-камере су показали да у овом случају није дошло до кршења безбедности и прописа рада на самом радном месту, ни од стране предузећа, али ни од стране запослених радника. Понављам да је најважнија ствар за нас то да нико није животно угрожен.

Пожар, чији узрок још није познат, брзо је локализован захваљујући противпожарном систему који је инсталиран у свим објектима, каже наша саговорница и додаје да у погону у коме је пожар избио није причињена већа материјална штета.

– У свим објектима је инсталиран противпожарни систем. То је најсавременији систем који се на прво појављивање пламена активира и гаси пожар. Нормално је да ће изаћи и ватрогасне јединице на терен, као и санитетска возила јер то је обавезно по процедури. Све је локализовано и завршено. Нема ту неке велике штете јер је маса горела. Са поновним радом ће се почети након што надлежне службе установе тачан узрок настанка пожара. Ради се о технолошком пожару који је у оваквој врсти производње јасно дефинисан технолошким поступком. Предвидљив је и може да се догоди. Али и даље то препуштамо стручним службама да након прегледа кажу свој коначан став.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести