Simpozijum mladih umetnika u čačanskom muzeju

Simpozijum mladih umetnika u čačanskom muzeju

Simpozijum tradicionalno okuplja mlade i talentovane umetnike iz Čačka i pruža im priliku da obogate kulturnu ponudu svog grada

0

Danas u 19 časova u Galeriji Narodnog muzeja biće upriličeno svečano otvaranje 5. Simpozijuma mladih umetnika, tradicionalne izložbe studenata iz Čačka koji studiraju različite fakultete umetnosti u Srbiji.

– Ideja ovog Simpozijuma je da okupi talentovane, uspešne, mlade umetnike iz različitih umetničkih oblasti koji već izlaze na umetničku scenu, tačnije da im se pruži mogućnost da kroz različite vidove umetnosti unaprede svoje lično saznanje, da im se pruži prilika da budu vidljivi u našem gradu i da time obogate kulturni sadržaj našeg grada. U periodu od 14. do 28. avgusta posetioci će imati priliku da uživaju u radovima iz različitih vrsta umetnosti – grafički dizajn, vajarstvo, slikarstvo, savremeno odevanje, fotografija, primenjeno vajarstvo, industrijski dizajn, modni dizajn proizvoda od kože, grafika i knjiga, kaže Delfina Rajić, direktorka Narodnog muzeja u Čačku.

Umetnički koncert i poetsko veče

Za vreme trajanja izložbe organizatori su predvideli organizaciju svečanog otvaranja i zatvaranja, ali i poetsko veče.

– Na svečanom otvaranju Simpozijuma nastupiće naša muzička gošća Anđela Todorović, sopran, koja će izvoditi solo pesme francuskih, nemačkih i ruskih autora. Za 24. avgust zakazano je poetsko veče uz izlaganje poetičara, pisaca i pesnika u prostorijama Galerije Narodnog muzeja. Izložba će biti zatvorena 28. avgusta projekcijom umetničkog filma u dvorištu Muzeja, navodi Rajić.

POSTAVI ODGOVOR