Škola pletenja i tkanja u čačanskom Muzeju

Škola pletenja i tkanja u čačanskom Muzeju

Škola je organizovana u saradnji udruženja „Stracimirov zapis” i Narodnog muzeja u Čačku, a prvi čas je zakazan za ponedeljak

0

Školu pletenja i tkanja pod nazivom „Pokrenimo niti” organizuje udruženje „Stracimirov zapis” u prostorijama Narodnog muzeja u Čačku, a pokrovitelj je grad Čačak. Škola je potpuno besplatna, a materijal za rad je obezbeđen.

– U prvoj turi organizujemo školu pletenja, a u drugoj školu tkanja da bismo rasteretili prostor i da ne bi došlo do gužve. Planirano je 40 časova pletenja, a prvi čas je zakazan za ponedeljak 29. jul u 10 časova, dok će se ostali časovi održavati svakog radnog dana s tim što nećemo raditi na crveno slovo, kaže Snežana Ašanin, kustos Narodnog muzeja u Čačku i član udruženja „Stracimirov zapis”.

Veliko interesovanje mladih za školu pletenja

U školu mogu da se prijave svi zainteresovani građani, a obezbeđeni su stručni predavači i profesionalni instruktori.

– Dosta polaznika se već prijavilo, ima i dosta mladih ljudi, đaka čačanske Gimnazije i Ekonomske škole, tako da je to jedna lepa vest da su mladi vezani za našu izvornost i tradiciju i da žele da nauče tradicionalne tehnike ručnih radova koje su bile aktuelne u našem kraju, kaže Ašanin.

POSTAVI ODGOVOR