Претрага
[rstr_selector]
Proslava Dana škole

Škola u Prilikama obeležila 145 godina rada

Osnovna škola „Sreten Lazarević” iz Prilika obeležila je 18. maja 145 godina rada, a u okviru obeležavanja ovog jubileja organizovano je nekoliko manifestacija.

Jedna od njih je promocija knjige „Iskrice” koja predstavlja zbornik radova učenika, objavljivanih u časopisu „Đurđevak”, a pored toga održana je i predstava „Put oko sveta” koju su pripremili članovi dramske sekcije. Ova predstava će biti izvedena i 15. juna u ivanjičkom Domu kulture povodom obeležavanja Dana opštine Ivanjica.

– U okviru časopisa „Đurđevak” postojala je rubrika pod nazivom „Iskrice” gde su se nalazili dečiji prozni radovi i poezija za koje su deca dobijala nagrade na različitim konkursima. Mi smo ih objedinili i napravili knjigu. Takođe, u okviru proslave jubileja članovi dramske sekcije naše škole su napravili jednu predstavu, odnosno mjuzikl koji je bio jako uspešan i koji će biti izveden 15. juna u Domu kulture u Ivanjici, kada ova opština obeležava svoj dan, kaže Miladin Božović, direktor škole.

Kapiten reprezentacije Srbije u futsalu dobio nagradu Sreten Lazarević

Osnovna škola u Prilikama nosi naziv po Sretenu Lazareviću, prvom učitelju u ovom ivanjičkom mestu, a po njemu je nazvana i nagrada koja se dodeljuje svake godine. Ovogodišnji dobitnik je Vidan Bojović Britva, bivši učenik ove škole i dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije u futsalu koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri dao veliki broj golova.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *