[rstr_selector]

Škola za primer

U poslednjih nekoliko godina u Osnovnoj školi „Takovski ustanak“ u Takovu vrednost realizovanih projekata iznosi blizu 70 hiljada evra. Direktorka škole, Branka Žižović kaže da su najveći deo tog novca dobili zahvaljujući tome što su im odobravani konkursi koje je raspisivala Ambasada Republike Poljske u Beogradu.

– Prvi takav projekat realizovali smo 2013.godine i njegova vrednost iznosila je 7.680 evra, a podrazumevao je zamenu vrata u izdvojenom odeljenju u Gornjim Banjanima. Drugi projekat je urađen 2014.godine, vredeo je 10.560 evra, a odnosio se na zamenu stolarije i popravku fasade takođe u Gornjim Banjanima. Tu se nismo zaustavili nego smo i 2015.godine predali projekat na konkurs „Mali grantovi“ poljske ambasade i dobili 13.770 evra za izgradnju toaleta u školi u Boljkovcima. I ove godine smo konkurisali i dobili novac. Radi se o 13.790 evra namenjenih za opremanje učeničkih toaleta u matičnoj školi, rekla je Žižović.

takovo-igraliste-osnovne-skole-obrUspešni projekti opremaju škole

Direktorka Osnovne škole „Takovski ustanak“ u Takovu, Branka Žižović naglašava da je sve što je nabrojala samo deo uspešnih projekata koje je ova škola realizovala.

– Za unapređenje nastave takođe smo imali mnogo projekata. U okviru projekta „Domaći mi nije težak“ 2013.godine dobili smo 5.700 evra od Svetske banke za organizaciju produženog boravka. Opremili smo i „Digitalnu učionicu“ u matičnoj školi za 23.000 evra zahvaljujući istoimenom projektu. Uz pomoć raznih humanitarnih organizacija smo opremali informatičke kabinete u izdvojenim odeljenjima, a „Energoprojekt“ nam je opremio deo škole na Savincu, kaže direktorka.

Blagi porast broja đaka

Branka Žižović ističe da škola u Takovu sa izdvojenim odeljenjima ima 172 učenika, koji uče u tri osmorazredne i tri škole u kojima se nastava pohađa do četvrtog razreda osnovne škole.

– Ono što je interesantno, ali i veoma dobro je da se broj đaka povećava. Ove godine, na primer, u matičnoj školi nemamo mešovita odeljenja od po nekoliko razreda kao što je to do sada bio slučaj. Na žalost, u izdvojenim odeljenjima jedan učitelj i dalje radi u isto vreme sa učenicima prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda, ali i sa predškolcima. To svakako otežava rad, ali, snalazimo se, optimistična je Žižović.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *