Skupštinska većina u Čačku primedbe opozicije smatra apsurdnim

Skupštinska većina u Čačku primedbe opozicije smatra apsurdnim

Odbornici Dveri, Nove Srbije i Grupe građana, odnosno čitave opozicije su podneli neprimereno veliki broj amandmana, tvrdi Aleksandar Maksimović

0

Komentarišući tvrdnje opozicije da vladajuća većina u Skupštini Čačka svesno opstruira domaću poljoprivredu zarad dovođenja stranih investitora, šef odborničke grupe okupljene oko SNS-a u čačanskom parlamentu, Aleksandar Maksimović, kaže da se radi o apsurdnim ocenama. On smatra da stranim investitorima na koje se opozicija poziva, čačanski kraj nije predmet interesovanja.

– Investitor kojeg su često pominjali za skupštinskom govornicom nema apsolutno nikakve veze ni sa Čačkom, ni sa Šumadijom. Njima mi nismo interesantni s obzirom na to da je ovde teren takav kakav jeste, proizvodnja stočne hrane takva kakva jeste… Njima ako je nešto u interesu to je ulazak u Vojvodinu koja ima dugu tradiciju i kapacitete. Sigurno je da su im Čačak i naš kraj pri dnu liste prioriteta i sumnjam da će taj investitor ikada doći u Čačak. U Vojvodinu, kažem verovatno hoće i na tome se radi, a što se tiče Čačka mislim da je apsurdno pričati o tome da taj investitor vidi bilo kakav interes u našem kraju, kaže Maksimović.

Totalno nebitni“ amandmani

Šef odborničke grupe okupljene oko SNS-a u čačanskom parlamentu smatra da se poslednjih nekoliko dana koliko traje 11. sednica Skupštine grada Čačka opozicija nedolično ponašala, a amandmane koje su podnosili ocenjuje kao potpuno nebitne.

– Odbornici Dveri, Nove Srbije i Grupe građana, odnosno čitave opozicije, podneli su neprimereno veliki broj amandmana. Kad kažem neprimereno veliki mislim na to da se tako nešto nikada u skupštinskoj proceduri nije dogodilo ovde u našem gradu, bar ne otkako ja pamtim, a pamtim prilično dugo, tačnije poslednje dve do tri decenije unazad. Nije se dešavalo da se podnosi ovoliki broj amandmana od kojih su mnogi bili čisto tehničke prirode i totalno nebitni. Nisu menjali suštinu predloženih akata i nije mi jasno kakva je namera tih amandmana sem da neko izađe za govornicu, iskoristi svoja tri minuta obrazlažući amandman, skupljajući tako jeftine političke poene i dodvoravajući se građanima, ocenio je Maksimović.

POSTAVI ODGOVOR