Slavica Dragutinović: „Dveri izdaju nepromišljena saopštenja”

Slavica Dragutinović: „Dveri izdaju nepromišljena saopštenja”

,,Dveri prvo treba dobro da se informišu o onome o čemu govore, pa tek onda da izađu u javnost sa saopštenjima”

0

Slavica Dragutinović, predsednica čačanskog Saveta za populacionu politiku, demantovala je navode Dveri da će za edukativne radionice, koje će se sprovoditi u okviru projekta „Škole roditeljstva”, biti potrošeno oko 100 miliona dinara. Prema njenim rečima, samo deo tog novca će biti opredeljen za pomenute radionice.

– U pitanju je projekat koji je dobio Grad Čačak, a finansira ga Ministarstvo zaduženo za demografiju. Najveći deo sredstava odlazi na nabavku specijalnog vozila za Ustanovu „Zračak”, tj. za prevoz naših sugrađana sa posebnim potrebama. Drugi deo projekta je izgradnja igrališta u okviru ove Ustanove, koje će poslužiti i drugim školama, prvenstveno školi „1. novembar”. Preostao novac iz projekta je raspoređen za neke druge stvari, kao što su „Škola roditeljstva” i Savetovalište za brak, odnosno za mlade bračne parove ili mlade ljude koji žele da stupe u brak. Za ove dve stvari je izdvojeno oko 400 hiljada dinara. Projekat „Škola roditeljstva” su izradile Predškolska ustanova „Moje detinjstvo” i „Gimnazion”, koje su već krenule sa realizcijom. Jedan deo projekta je usmeren ka Domu zdravlju, tamo imamo vežbaonicu za trudnice gde su rekviziti dotrajali, pa će biti obnovljeni. Takođe, imamo i deo projekta koji je vezan za osnaživanje žena na selu, dok je jedan deo usmeren na populacionu politiku. Dakle, sve ovo je u sklopu tog jednog projekta za koji smo dobili novac.

Slavica Dragutinović se osvrnula i na optužbu Dveri da je angažovala svoju kćerku da radi na pomenutom projektu.

– Moja kćerka jeste učesvovala u projektu, ali kao radnik projekta, tražila sam stručno lice koje će mi pomoći. A ko će biti angažovan u toj ustanovi, u Zavodu Egzakta, to morate pitati gazdu ustanove. Moja kćerka neće imati ugovor za rad u tom savetovalištu. Može da pomogne jer je ona radnik Egzakta više od godinu dana, ali ugovor i plata ide ljudima koji to potpišu. Verujem da će za taj posao biti angažovan psiholog koji je stručnjak u tom domenu. Svako ko ima nedoumice u vezi sa ovim projektom, može dobiti papire i sve ugovore na uvid, kaže Dragutinović i dodaje da Dveri prvo treba dobro da se informišu o onome o čemu govore, pa tek onda da izađu u javnost sa saopštenjima.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR