Sledeće nedelje počinje sanacija puta Čačak – Šiljkovica

Sledeće nedelje počinje sanacija puta Čačak – Šiljkovica

0

Na državnom putu Čačak – Šiljkovica postoje brojna oštećenja, a značajan problem je i klizište u Jančićima koje se ponovo pokrenulo. Taj putni pravac je u nadležnosti JP „Putevi Srbije“, kaže Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka za oblast mesne samouprave i infrastrukture i dodaje da su predstavnici ovog preduzeća radove na sanaciji oštećenja na tom putnom pravcu najavili za sledeću nedelju.
– To klizište i brojna druga oštećenja na toj deonici kojom saobraća i autobuski prevoz predstavljaju značajan problem zbog čega je važno da se put rekonstruiše što pre. U razgovorima sa predstavnicima JP Putevi Srbije, dobili smo informaciju da su u sistemu redovnog održavanja planirali da rekonstruišu taj putni pravac, tako da očekujemo već sledeće sedmice, da najpre krene krčenje rastinja pored puta koje ometa saobraćaj, a potom očekujemo i sanaciju klizišta i brojnih drugih oštećenja na tom putnom pravcu. U stalnom smo kontaktu sa predstavnicima „Puteva Srbije“ i ukazali smo im na značajne putne pravce koje smo planirali da rekostruišemo ove godine u saradnji sa njima. U toku prošle godine deo tih aktivnosti je započet i nadamo se da će tako biti i ove godine i da ćemo brojne saobraćajnice u našem gradu koje su pre svega u nadležnosti ,,Puteva“ rekonstruisati, rekao je Bojović.
On je dodao da se to pre svega odnosi na saobraćajnice od Ulice Aleksandra Savića gde se trenutno radi kišna kanalizacija ka Komuni u Trbušanima.
– U planu je i rekonstrukcija Ulice Dr Dragiše Mišovića, ali za to još uvek nemamo potvrdu kao ni vremensku odrednicu kada da će radovi početi, navodi Bojović.

Regulacija saobraćaja kod nove industrijske zone 

– Veoma važno je i izvršiti regulaciju saobraćaja u delu između autoputa i nove industrijske zone u Preljini koja je u fazi  izgradnje i gde će biti izgrađen kružni tok, ali planiramo da ove godine saniramo i sva druga oštećenja na putnim pravcima koji su u nadležnosti Republike, zaključio je Milan Bojović.

POSTAVI ODGOVOR