Претрага
[rstr_selector]

Sneg i hladno vreme u Čačku ne prave veće probleme

Od početka hladnog talasa i snežnih padavina u Čačku nije bilo većih problema kao ni potrebe za evakuacijom stanovništva, rekao je Bratislav Zečević, šef Službe za bezbednost grada Čačka.
– U Čačku se za sada sve odvija prema planu čišćenja puteva prvog i drugog reda, a u slučaju velikih snežnih padavina reagovaćemo mnogo bolje nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Gradonačelnik je preventivno u novembru prošle godine održao sastanak sa privrednicima koji imaju mehanizaciju koja nam može biti od pomoći za čišćenje snega, a opredeljena su i veća novčana sredstva za održavanje lokalnih puteva, tako da za sada sve protiče prema utvrđenom planu. Mogu da kažem da smo spremni ukoliko bude i većih padavina, a spremna je i Civilna zaštita za reagovanje u slučaju vanrednih situacija, rekao je Zečević.

Građani za pomoć mogu da se obrate i lokalnoj samoupravi

Zečević kaže da je organizovan prevoz pacijenata na dijalizu iz seoskih područja u koja kola Hitne pomoći ne mogu da stignu.
– Svaki dan vršimo prevoz ljudi na dijalizu sa seoskog područja, odnosno onim danima kada su im zakazane dijalize, a dolazimo i po potrebi kada nas neko pozove, ali do sada nismo imali takvu vrstu intervencije da smo morali nekoga da evakuišemo. Sarađujemo sa policijom, vatrogasnom službom i Centrom za socijalni rad. Imamo spisak potencijalno ugroženog stanovništva, a u slučaju da je nekome potrebna bilo kakva intervencija, građani imaju broj Policijske uprave i vatrogasne službe, a mogu da se obrate i lokalnoj samoupravi. S obzirom na to da će narednih dana biti snežnih padavina i da će biti i dalje hladno, sve službe su u pripravnosti, rekao je Bratislav Zečević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *