[rstr_selector]

Socijalni stanovi na Ljubić keju neće biti izgrađeni

Sudeći prema izjavama koje dolaze iz gradske Stambene agencije u Čačku se odustalo od izgradnje 100 socijalnih stanova. Novo naselje bilo je planirano da nikne u Knićaninovoj ulici, na Ljubić keju.

Od planiranih 100 stambenih jedinica, trećina je trebalo da ostane u vlasništvu grada radi davanja u zakup, a ostatak bio je predviđen za neprofitnu prodaju. Milan Draškić, direktor čačanske Stambene agencije kao osnovni razlog odustajanja od gradnje, navodi štednju koju je Vlada uvela kao meru izlaska iz krize.

– Pripreme za sprovođenje projekta započete su još za vreme prethodnog ministra Olivera Dulića, i nastavljene u mandatu aktuelnog ministra građevinarstva i urbanizma. Prethodne sedmice na radnom sastanku u Vladi rečeno nam je od strane predstavnika Republičke agencije za stanovanje da ministar finansija, Lazar Krstić, nije želeo da ulazi u novo kreditno zaduživanje u narednoj godini, kada je u pitanju izgradnja socijalnih stanova. Sada kada je trebalo započeti sa sprovođenjem projekta i ući u kreditni aranžman sa Razvojnom bankom Saveta Evrope to se nije dogodilo, pa nama preostaje da u narednom periodu animiramo neke druge institucije i ustanove kako bi se lokacija opredeljena za socijalne stanove iskoristila za te svrhe jer je za realizaciju tog projekta izvlašćena odgovarajuća katastarska parcela, a građevinsko zemljište u potpunosti infrastrukturno opremljeno – izjavio je Milan Draškić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *