Претрага
[rstr_selector]
Форо: Бициклистички савез Србије / Душан Рајовић

Србија добила представнике у бициклизму за следеће Олимпијске игре, велики допринос дали бициклисти чачанског „Борца”

„Од наших чланова, највише бодова је донео Огњен Илић, који је национални шампион Србије у вожњи на хронометар, као и Дејан Цогољевић који је био пласиран међу првих 10 такмичара у категорији до 23 године и у елитној категорији”

Србија ће на Олимпијским играма, које ће бити одржане следеће године у Паризу, имати представнике на такмичењу у друмском бициклизму, објавила је Светска бициклистичка федерација. У допису који је достављен Бициклистичком савезу Србије, потврђено је да су српски бициклисти својим резултатима у протеклом периоду испунили две норме за друмски бициклизам које им дају право за учешће на предстојећим Олимпијским играма, каже Драган Достанић, спортски директор Бициклистичког клуба „Борац” из Чачка. По његовим речима, велики допринос испуњењу олимпијске норме дали су бициклисти чачанског „Борца”, Огњен Илић и Дејан Цогољевић.

– Стигла је лепа вест да је Србија званично добила две квоте за наступ на предстојећим Олимпијским играма. Једна је у женској, а друга у мушкој конкуренцији у дисциплини „Мушка трка”. Те квоте су остварене на основу ранг-листе нација према бодовању на крају године. Пресек је био крајем октобра месеца. Остваривање бодова за ову ранг-листу  је на свим тркама из календара Бициклистичке светске федерације, где су, између осталог, и бодови са националних шампионата. Захваљујући бодовима које је Србија прикупила, у женској и мушкој конкуренцији, имамо две квоте за наступ на Олимпијским играма. Велики допринос томе дали су и чачански бициклисти, јер у саставу репрезентације Србије наступају и бициклисти „Борца”. Од наших чланова, највише бодова је донео Огњен Илић, који је национални шампион Србије у вожњи на хронометар, као и Дејан Цогољевић који је био пласиран међу првих 10 такмичара у категорији до 23 године и у елитној категорији, тако да су њихови бодови рангирани у коначну ранг-листу.

За бициклистички спорт у Србији ово је веома значајно, истакао је Достанић.

– Бићемо у Олимпијској породици. То је мотив за оне који ће нас представљати, али и за младе бициклисте да вредно раде јер ће у будућности и они имати шансу за наступ на највећој смотри спорта. Иначе, највеће заслуге за ову причу имају наше комшије, бициклисти „Металца” из Краљева – Јелена Ерић која вози за професионалну екипу из Шпаније, као и Душан Рајевић који вози за екипу из Бахреина. Њих двоје су донели највећи број бодова и они ће нас вероватно и представљати на највећој смотри светског спорта идуће године у Паризу.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести