[rstr_selector]

Србија на „Tour of Istanbul”, у репрезентацији и бициклисти Борца

Марко Даниловић:  „Мислим да је састав екипе јак, да наши такмичари могу да остваре добар резултат, да освоје бодове а надамо се и норму за Олимпијске игре које нам предстоје”…

Бициклистичка репрезентација Србије ће од 28. септембра до 1. октобра учествовати на великој међународној трци у Турској, „Tour of Istanbul”, а у саставу нашег тима налазе се и Огњен Илић и Дејан Цогољевић из чачанског Борца. Ова трка је веома важна за репрезентацију Србије, јер се бодује и за Олимпијске игре које ће наредне године бити одржане у Паризу, каже Марко Даниловић, тренер у Бициклистичком клубу Борац и вишегодишњи репрезентативац Србије.

– Бициклистичка трка почиње сутра и одвија се у околини Истанбула. Трајаће 4 дана, односно 4 етапе у дужини од око 150 километара. Важно је напоменути да се трка налази у календару Бициклистичке међународне федерације и бодује се за Олимпијске игре које ће се одржати следеће године у Паризу. Из нашег клуба за репрезентацију ће наступати два возача. Огњен Илић, који је на студијама у Бечу и одатле директно путује. Он се пре неколико дана вратио са Европског првенства где је на трци хронометар направио запажен резултат и освојио 23. место у Европи. Други такмичар је Дејан Цогољевић који је јуче отпутовао из Чачка. Он се пре неколико дана вратио са турнеје по Кини где је возио међународну трку и остварио такође запажен резултат.

Даниловић је рекао да тим Србије наступа у јаком саставу и да се нада добром резултату у Турској, а да је репрезентација Србије близу освајања Олимпијске норме.

– Поред чланова из нашег клуба, ту је као капитен репрезентације Душан Рајовић који вози за професионални тим Бахреин, затим Ђорђе Ђурић који вози за континенталну екипу Адриа из Словеније, Михаило Столић из Сомбора и Јован Дивнић из Сремске Митровице. Мислим да је састав екипе јак, да наши такмичари могу да остваре добар резултат, да освоје бодове а надамо се и норму за Олимпијске игре које нам предстоје. Норма се прави на основу ранг-листе свих земаља света, тако што првих 45 стиче учешће на Олимпијским играма. Ми смо сада око 45. места и то је мала разлика у бодовима са још 5 земаља које су близу па покушавамо да узмемо што више бодова како бисмо успели да се пласирамо. Крајњи датум за остваривање норме је 15. октобар. Наши такмичари имају још неколико међународних трка на којима би требало да учествују. Биће још једна трка у Турској. Поједини такмичари у професионалним екипама имају трке у Кини и у целој Европи, на којима ће покушати да освоје бодове и да се пласирају. А из Турске очекујемо добре вести.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести