Sređivanje gradskog groblja prioritet „Gradskog zelenila“

Sređivanje gradskog groblja prioritet „Gradskog zelenila“

- Gradsko groblje mora biti uređeno kako dolikuje i to nam je jedan od prioriteta u radu, kaže Dragan Nikolić, direktor JKP „Gradsko zelenilo“ iz Čačka

0

Da bi moglo da pruži maksimalni servis građanima, čačansko „Gradsko zelenilo“ moraće još mnogo da radi, ocenjuje Dragan Nikolić, direktor ovog javnog preduzeća. Cilj im je da poboljšaju grobljansku infrastrukturu i sve što to podrazumeva.

Ambiciozni planovi

– Mi moramo upristojiti i srediti pre svega toalet na groblju, ma koliko to banalno zvučalo. To je jednostavno neophodno, on mora biti funkcionalan. Takođe, moramo da sredimo oproštajni plato i da omogućimo nova parking mesta kako bismo sprečili gužve. Predstoji nam i vizuelno uređenje oboda groblja sa novim zasadima zelenila što smo kod donjeg parkinga već uradili. Plan nam je i da asfaltiramo neke površine koje su sada u veoma lošem stanju poput one kod dalekovoda na ulazu u groblje koju smo već uspeli da asfaltiramo, kaže Nikolić.

Poslovanje prodavnice pogrebne opreme u okviru „Gradskog zelenila“ je nezadovoljavajuće, ocenio je Nikolić i dodao da će zbog toga prodavnica biti izmeštena sa sadašnje lokacije za koju je procenjeno da je nepristupačna i smeštena kod ulaza na oproštajni plato na Gradskom groblju. Nikolić smatra da je to posebno važno jer su cene u ovoj prodavnici pogrebne opreme niže u odnosu na tržišne.

POSTAVI ODGOVOR