[rstr_selector]

Stabilizovano vodosnabdevanje u Ivanjici

U Ivanjici je ovog leta zbog obilnih padavina bilo velikih problema sa vodosnabdevanjem jer je često dolazilo do zamućenja vode u lokalnom vodovodu. Vladimir Bojanović, direktor JKP „Ivanjica“ kaže da je situacija sada bolja s obzirom na to da se i vreme stabilizovalo, a trenutno se rešavaju problemi na cevovodu u Prilikama.

– Voda je svaki dan bila mutna i to nam je bio konstantan problem, jer mi imamo tirolski sistem vodosnabdevanja gde primamo vodu iz same reke i nismo mogli da preradimo dovoljno vode. Kapacitet je bio smanjen i u više navrata je bio na minimumu, pa smo u nekim momentima bili primorani da gasimo postrojenje na nekoliko sati jer je voda toliko bila zamućena da je to bukvalno bilo blato i prerada je bila veoma otežana. To smo sada sanirali, rezervoari su na stabilnom nivou i vratili smo se u normalne tokove po tom pitanju. U određenim delovima opštine smo vršili ispiranje vodovodne mreže, a u samom centru Ivanjice nije imalo potrebe jer je bilo dovoljno vode u cevima. Trenutno radimo u delu Prilika, izmeštali smo i menjali neke cevi, treba da se postave i muljni ispusti koji ranije nisu postojali, rekao je  Vladimir Bojanović.

Rešen problem kišne kanalizacije u Crnjevu

Saniran je i problem u Crnjevu gde je dolazilo do zapušenja atmosferske kanalizacije.
– Imali smo velikih problema u Crnjevu gde je bila zapušena atmosferska cev u koju je sa brda ulazilo mnogo rizle, peska, kamenja i drugog materijala koji se taložio, a s obzirom na to da su kiše padale svakodnevno, voda je počela da se izliva i preko ulice gde se napravio još veći problem pre svega u higijenskom smislu. Ovih dana ispiramo cevi za svaki slučaj, da ne bi ako ponovo bude većih padavina da ne dođemo u istu situaciju. U rešavanju tog problema pomogle su nam kolege iz Užica i Čačka pa smo u roku od sedam dana sanirali taj problem, rekao je Vladimir Bojanović.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *